avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de crestere copil

daca lucrez legal in spania, ca muncitor pe cont propriu ,deci imi platesc taxele si inpozitele in aceasta tara,daca nasc pot lua din romania banii de crestere copil? Ma gindesc ca cele 2 tari au semnat un contract colaborare pe aceasta tema....sau nu?...merci
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 2 Noiembrie 2008
Nu se ia in calcul contributia platita la Casa judeteana de Pensii.
Legea (OUG nr.148/2005) prevede ca persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de indemnizaţia lunara lunara în cuantum de 800 lei (RON).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului (intrebare) Buhaytza Buhaytza Imi cer scuze pentru deranj dar asi avea o intrebare. In luna iunie 2006 m`am angajat la o societate. De acolo am plecat in toamna anului 2007. Plecarea mea a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pt mamele care lucreaza in strainatate lauraramona lauraramona Buna ziua. Ma numesc Laura si de peste un an lucrez in UK impreuna cu sotul meu. Anul acesta am dori sa avem un copil si sa ne intoarcem in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Lupu Gabriela Lupu Gabriela Din 15.08.2006-15.08.2008 am fost angajata pe perioada determinata . Contabila a intarziat cu actele pentru somaj astfel incat in perioada 15.08.2008 - ... (vezi toată discuția)