avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea

In cazul unei persoane decedate,fara testament care sunt modalitatile de impartire a mostenirii?Mentionez ca decedatul pana in momentul mortii lui activa intro casatorie de 12 ani,in care s-a nascut un copil,baiat.Inainte de aceasta casatorie a incheiat o alta casatorie in care s-au nascut 3 fete si un baiat.Vreau sa stiu ce acte imi sunt necesare pentru a participa la impartirea mostenirii.Mentionez ca imi cer aceste drepturi din calitate de fiu din prima casatorie.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:18, 4 Februarie 2012
Multumesc mult.Dreptul de optiune succesorala il pot obtine de la orice notar public?
Dreptul de optiune succesorala nu il da notarul intrucat notarul nu este mai presus de lege.
Legea reglementeaza aceste aspecte iar notarul este supus legii si situatiei de fapt.
Daca partea va contesta drepturile la notar fara sa intelegeti nimic puteti avea ulterior suprize neplacute in instanta.
Este vorba de declaratie de acceptare a succesiunii! O puteti da la orice notar! Intai Duceti va la notar pt aceasta declaratie...este foarte importanta! Daca nu o dati...in caz de contestare a drepturilor intre succesibili este posibil ca nici avocatul sa nu va mai poata Ajuta...
Ce anume sa conteste,daca legal eu am dreptul la mostenire,daca am acte care dovedesc ca sunt fiul lui?Mentionez ca tatal meu a actionat legal dea lungul vietii cu privire la datoria lui de parinte,mi-a platit mereu pensia alimentara.Nu doresc sa mi se insuseasca toata mostenirea,vreau doar dreptul meu.Nu prea inteleg ce ar putea sa conteste.
Stimate domn stiti dictonul romanesc Frate, frate dar branza I pe bani?! Legal aveti dreptul dar daca nu va exercitati acel drept de optiune succesorala prin declaratie ceilalti frati sau Sotia supravietuitoare pot sa va conteste drepturile si sa fiti considerat renuntator prin faptul ca nu ati facut acea declaratie! Asta e legea! Si asa cum a spus dl avocat mai sus nimeni nu I mai presus de lege, nici dvs care aveti vocatie succesorala, nici notarul si nici avocatul!
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
ContSters141818, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune ANAMARIA11 ANAMARIA11 IN CAZUL IN CARE AMBII PARINTI AU DECEDAT CUM ESTE MAI BINE SA FACEM SUCCESIUNEA la judecatorie sau la notar, care este temenul limita pentru asta si ce ... (vezi toată discuția)
Timpul in care se poate face o ...succesiune mihaiene68 mihaiene68 Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?, (vezi toată discuția)
Succesiunea Beatrice86 Beatrice86 Buna ziua.Acum 9 luni de zile a decedat tatal meu. Eu si sora mea,fiind fetele din prima casatorie, nu am dat o declaratie de acceptare a mostenirii,care am ... (vezi toată discuția)