In cazul unei persoane decedate,fara testament care sunt modalitatile de impartire a mostenirii?Mentionez ca decedatul pana in momentul mortii lui activa intro casatorie de 12 ani,in care s-a nascut un copil,baiat.Inainte de aceasta casatorie a incheiat o alta casatorie in care s-au nascut 3 fete si un baiat.Vreau sa stiu ce acte imi sunt necesare pentru a participa la impartirea mostenirii.Mentionez ca imi cer aceste drepturi din calitate de fiu din prima casatorie.
O simpla declaratie de acceptare a succesiunii pentru un defunct care nu e defunct.....parca stiu asa din simplele Mele cunostinte ca pactul asupra unei mosteniri nedeschise este interzis!
Sunt de acord cu incheierea de respingere si credeti am daca cineva solicita asa ceva notarul este obligat sa o intocmeasca si sa dea si motivatia impreuna cu documentele ce au stat la baza intocmirii actului cand instanta o cere!
Nu ma intereseaza ce credeti dvs ca e secret si ce nu......atat timp cat notarul respecta legea nu are de ce sa faca concesii diplomatice......
Nu! Notarul nu si alege clientii....spre deosebire de alte profesii notarul tb sa serveasca pe toata lumea....chiar acorda gratuitati si scutiri.....
In privinta onorariilor exista un minim apoi se adauga aprecierea notarului cu privire la munca sa depusa la acel act! In general onorariile sunt uniforme.....
Nu vad rostul insa al acestei discutii....cand userului I s a raspuns!
Si oricum inkei aici discutia ca oana la urma ma scoateti vinovata de nu stiu ce cauza pierduta de Romania la CEDO si nu am atatia bani sa scot din buzunar sa platesc!
Userului i s-a raspuns doar partial.
La intrebarea cu politia rutiera pe care o ironizati cumva doar eu i-am raspuns.
Era vorba de eliminarea riscului de a iesi din termen din motive pur birocratice.
Problema ridicata de dvs. cu privire la darea unei declaratii cu privire la deschiderea mosteniri care nu s-a deschis...este oarecum interesanta, dar este de remarcat faptul ca in mod logic nimeni nu va da o declaratia doar ca sa se afle in treaba deoarece notarul in mod sigur il va intreba daca persoana a decedat sau nu, si tot la fel de sigur notarul ii va spune ca isi cheltuie banii aiurea sa dea o declaratie lovita de nulitate absoluta...
Cu alte cuvinte nu darea unei declaratii date aiurea este relevanta, ci faptul ca un om sa nu fie pus aiurea pe drumuri...
Nimic nu il impidica pe notar sa il puna pe presupusl mostenitor sa dea o declaratie pe proprie raspundere...referitor la decesul persoanei...
Tot ipotetic ( ca si cu politia rutiera, dar realizabil in fapt) se poate intampla ca din eroare ( spun din eroare deoarece el poate crede sincer dupa ce i-a spus cineva ca ruda sa a decedat, dar in realitate nu a decedat-este o eroare de nume aflata de la stiri ) si persoana sa vrea sa dea o declaratie in ultima zi a termenului de optiune succesorala...
Daca notarul ii cere tot felul de dovezi si el a aflat in acea zi la instanta va pierde procesul deoarece va iesi din termen...
Eu incerc sa va expun situatii posibile in care legea se poate dovedi in mod grav daunatoare persoanei.
Sa nu imi spuneti ca instanta il va repune in termen ca nu se va intampla asa ceva.Pierde in mod sigur procesul deoarece instanta nu il va repune in termen.
Este adevarat ca avocatii se gandesc la tot felul de ipoteze pe care le-au citit si au capat experianta din experienta celor care au pierdut fara ca avocatii sa ii reprezinte pe acestia...
Dar, cat de corect este ca un om sa piarda un proces pentru ca un notar il pune pe drumuri si ii interzice exericitarea unui drept...(nu mai repet cu CEDO ca se poate citi mai sus...)
Succesiune
ANAMARIA11
IN CAZUL IN CARE AMBII PARINTI AU DECEDAT CUM ESTE MAI BINE SA FACEM SUCCESIUNEA la judecatorie sau la notar, care este temenul limita pentru asta si ce ... (vezi toată discuția)
Succesiunea
Beatrice86
Buna ziua.Acum 9 luni de zile a decedat tatal meu. Eu si sora mea,fiind fetele din prima casatorie, nu am dat o declaratie de acceptare a mostenirii,care am ... (vezi toată discuția)