avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import UK si SUA pe PFA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import UK si SUA pe PFA

Buna ziua.

Sunt nou pe forum, va rog scuzati-ma daca nu am postat unde trebuie.

Vreau sa infiintez un PFA care sa se ocupe cu comert online, mai exact import de cosmetice din UK si SUA si vanzarea cu amanantul pe piata locala.

Va rog sa imi spuneti, daca stiti, cum e cu TVA-ul, taxele vamale si daca trebuie sa ma inscriu pe undeva ca sa pot importa cosmetice sau ce implica mai exact importul de produse din aceste 2 tari?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:06, 4 Februarie 2012
Pentru a importa din SUA va trebui sa platiti taxe vamale si TVA-ul iar pentru a importa din UK nu va trebuie nimic si nici nu platiti vreo taxa. Aveti nevoie de documente care certifica calitatea produselor si sunt conforme cu standardele comunitare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt i.i. neplatitoare de tva, trebuie sa platesc tva la importul de de produse din sua? Brigid Brigid Daca am o intreprindere individuala neplatitoare de TVA a carei activitate consta in importul de produse naturiste si cosmetice bio din SUA si comercializarea ... (vezi toată discuția)
Import haine din ue pentru magazin online alex212 alex212 Salutare Imi cer, in primul rand, scuze daca nu am postat in categoria potrivita. Am nevoie de niste informatii referitoare la taxele ce le include importul ... (vezi toată discuția)
Firma platitoare sau neplatitoare tva pentru import anglia ina09 ina09 Buna ziua. Dorec sa colaborez cu o firma din Anglia, producator de produse cosmetice naturale. Deoarece nu stiu exact daca trebuie sa platesc sau nu TVA-ul ... (vezi toată discuția)