avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

In conditiile unui divort,la notar,cu cerintele sotiei(mentionez ca aceasta pretinde mai mult de 50% din bunurile dobandite+pensie alimentara,cu pretextul ca unul din cei 2 copii,major,cel ce ramane cu ea e bolnav grav),iar celalalt copil tot major,ce urmeaza cursurile unei universitati de stat la zi,nu este luat in calcul deloc(considera ca nu are nici o obligatie fata de al doilea copil).Sotul este salariat.Cum se procedeaza?Este legea de partea ei?Exista riscul pentru cel de al doilea copil sa ramana pe drumuri?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:07, 6 Februarie 2012
important e de vazut ce scrie in certificatul de divort de la notar, nu putem presupune
Cu copii sau fara, sotii isi impart bunuri dupa cum se inteleg sau in caz de neintelegere in instanta, dupa cum au contribuit la realizarea acestor bunuri.
daca ii da totul prin partajul de la notar da. dar cine il obliga sa faca asta? iar , pe urma ce mama isi da copilul afara din casa?
Mama se foloseste de copilul bolnav sa obtina pentru ea toate bunurile dobandite,cu pretexul ca baiatul bolnav are nevoie de el(iar copilul trebuie sa ramana la ea conform legii),iar de sot si celalalt copil nu o intereseaza(nu vrea sa acorde intretinere celuilalt copil).Mentionez ca este o femeie raznunatoare si periculoasa,cu care nu se poate actiona amiabil,iar sotul este dispus sa ii ofere pretentiile solicitate,pentru ea sa nu recurga la altceva.Vreau sa stiu,daca exista o portita,fie ea cat de mica sa se poata impiedica asta,sau sa se ataca decizia apoi.Cum trebuie actionat in altfel de situatii?
Puteti face si altceva.. sa cereti ( tatal ) atribuirea casei in natura pentru motivul ca-l ingrijiti dvs pe copilul bolnav si ramaneti voi in casa, aveti grija si de bolnav si pleaca mama

Alte discuții în legătură

Drepturile la divort andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna ziua! Am in familie urmatoarea situatie: propietarul unei locuinte are un baiat adoptat (nu are copii naturali) acesta la randul lui este casatorit si ... (vezi toată discuția)
Redeschidere partaj ContSters287120 ContSters287120 Buna ziua, Sotul a divortat de fosta sotie in urma cu 7 ani. In urma divortului, cei doi copii au ramas in ingrijirea mamei, iar acesteia i-au ramas la ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului minor sau major in cazul divortului parintilor inger_parasit inger_parasit Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt drepturile unui copil minor sau major daca cei doi parinti se despart pe motiv ca nu se mai inteleg ? ( dupa 20 ani de ... (vezi toată discuția)