eugen82 a scris:
de unde rezulta cele 3 conditii? din imaginatia dvs.,
Haideti sa citim impreuna in Monitorul Oficial numai pagina 7 ca sa nu ia mult timp si sa vedem daca eu am imaginatie sau Curtea Constitutionala:
[ link extern ]
Ca sa fie totusi usor iata partea din Decizia CCR de care am amintit si-n mesajul precedent fara imaginatie:
In aceste conditii, Curtea apreciaza ca proprietarii care nu au avut cunostinta de adunarea generala a asociatiei de proprietari si nici de faptul ca s-a adoptat o hotarare a acesteia, prin care au fost afectati, se pot afla in situatia de a nu putea contesta hotararea in termenul prevazut de norma legala criticata, si anume cel de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Din aceasta perspectiva, Curtea constata ca art. 26 din Legea 230/2007 aduce atingere dreptului de a accede efectiv la justitie pentru apararea drepturilor legitime al persoanelor interesate.
Asadar "din aceasta perspectiva" adica in situatia in care proprieatrii se gasesc in situatiile subliniate...
Si remarcati inca odata ca atat Decizia CCR cat si Legea 230/2007 se refera la contestarea unei hotarari luate de adunarea generala si nu la contestarea adunarii generale.
Art. 26. - Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre
Eu la aceste aspecte ma refeream, la faptul ca decizia CCR stabileste ca nu este constitutional acel termen de 45 de zile de la data adoptarii hotararii. Curtea nu discuta de legalitatea adunarii generale, de posibilitatea de contestare a unei adunari generale, pentru ca nu aceasta era de judecat, ci doar termenul in care se poate contesta o hotarare a unei AG.
Pentru ca trebuie sa plecam de la prezumtia de nevinovatie. Sa spunem ca o adunare generala se desfasoare absolut legal, adopta mai multe hotarari, cu toti membrii prezenti, cu votul "pentru" a 99 proprietari dint-o suta... dar unui singur proprietar i se produc daune prin una din aceste hotarari ale AG. (sau asa considera el). Acesta are dreptul sa se adreseze instantei contestand acea hotarare si nu contesta celelalte hotarari.