avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pe teren concesionat poate construi o persoana care nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pe teren concesionat poate construi o persoana care nu e titulara contractului de cesionare?

buna seara,
ideea este in felul urmator, un prieten are luat un teren in concesiune pt a-si construi o casa. Nemaiavand posibilitatea de a construi, doresc eu sa ridic aceasta casuta. dar el nu-mi poate subconcesiona terenul, nepermitandu-i contractul.Se poate incheia un act notarial prin care, dupa finalizarea constructiei, sa fiu sigura ca intra in posesia mea(contract de vanzare cumparare nu se poate incheia neexistand obiectul contractului)?....la ce aspecte ar trebui sa fiu in mod special atenta vizavi de acest act.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:58, 6 Februarie 2012
Avand in vedere ca el nu va poate subconcesiona, eu v-as recomanda sa nu construiti deloc.
Este strict interzis subconcesionarea. Contractul de concesiune se încheie pe un termen stabilit prin contract., termen care poate fi prelungit de comun acord.. În contract se arată exact categoriile de bunuri , de retur sau proprii, Contractul de concesiune poate fi denunţat(adică să se renunţe la el) în anumite condiţii printre care şi dacă interesul naţional sau local, o impune. Aşa că, după cum v-a sfătuit d-l avocat, mai bine abţineţi-vă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren concesionat, cedare concesiune clepo clepo Subiectul este un teren concesionat de primarie unei persoane , sa o numim A. Terenul este concesionat pe o perioada de 49 ani Persoana A mi-a cedat ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract de concesiune arabela arabela Am incheiat un contract de concesiune cu Primaria din orasul in care locuiesc, prin care am concesionat un teren. As vrea sa va rog sa aveti amabalitatea de a ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe un teren luat in arenda? hingheru hingheru Daca iau in arenda un teren intravilan pe o perioada de 10 ani, pot construi pe el? (vezi toată discuția)