avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfintare post ,modificare salariu si contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfintare post ,modificare salariu si contract de munca

Azi 08/02/2012 am fost anuntati ca proiectul pe care lucram in limba italiana de pe 20/02/2012 vainceta sa mai functioneze in filiala firmei din Bucuresti si va fi transferat la Sofia.Ca alternativa firma ne ofera un post pe limba romana ,dar se modifica contractul de munca cu un salariu cu mult inferior al celui actual.Ce se poate face in acest caz avand in vedere ca am un contract pe timp indeterminta.Cum ar trebui sa actionez?Va multumesc

Cel mai recent răspuns: tarchi , utilizator 14:30, 8 Februarie 2012
noi am semnat un act aditional cu an gajatorul care supe asa:
" In cazul in care volumul de munca dupa proiectul pe care lucraza nu acopera intreaga durata a muncii si/sau in functie de nevoile interne ale companiei , SC...SRL isi rezerva dreptul de a solicita salariatului sa lucreze in acelasi timp si pe alte proiecte desfasurate in Departamentul Operatiuni ,in scopul mentinerii in vigoare a prezentului contract de munca.In acest fel,salariatului i se ofera astfel sansa de a fi protejat in cazul in care volumul de munca pe proiectul initial pentru care a fost angajat se reduce sau proiectul se opreste din desfasurare.
In conditiile in care angajatul refuza locurile de munca oferite de companie,se poate declansa procedura concedierii acestuia pe motive legate de desfintarea locului de munca in cadrul proiectului respectiv din cauze economice,tehnologice,structurale sau similare."
In acest act nu se specifica nimic de modificare a salariu.pe langa a ne modifica salariul ei nu ar dorii nici sa ne concedieze.Ceea ce noi dorim
Nu sunteti obligati sa semnati acte aditionale de modificare a salariului in sensul micsorarii cuantumului acestuia.

De asemenea, in conditiile in care refuzati noul loc de munca , atunci ar trebui sa se declanseze procedura concedierii, potrivit celor mentionate in actul aditional semnat.
Va multumesc mult pentru ajutorul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere l4ur l4ur Buna ziua. Sunt angajat pe postul de consultant IT la o firma de antivirus software (caen 5829). Ieri, alaturi de inca 7 colegi, am fost anuntati ca de la 1 ... (vezi toată discuția)
Concediere fortata madarasz erika madarasz erika Din cauza restrangerii activitatii la un punct de lucru al societatii, vor ca angajatii sa ceara desfacerea contractului de munca cu acordul partilor, si vom ... (vezi toată discuția)
Somaj cu sau fara plati compensatorii andrea_palko andrea_palko Buna ziua, Am fost anuntata ca mi se desfiinteaza postul in care lucrez si ca voi fi trimisa in somaj, intrebarea mea este: am dreptul la ceva plati ... (vezi toată discuția)