avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum se poate lua un certificat de la primarie?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum se poate lua un certificat de la primarie?

Buna ziua! Eu ma aflu in Italia momentan, si am nevoie de cateva indrumari pentru un prieten. Este vb de o fata ro si un albanez au stat impreuna si un alt barbat, de gelozie, s-a dat drept varul ei si l-a denuntat pe albanez. El este la inchisoare iar ea este in Ro.
Aceasta persoana, varul ei, se prezinta in numele ei ca martor si judecatorul nu stie cum sa faca sa afle daca sant rude. Mi-a facut mie o procura de la tribunal judecatorul sa vin in Ro sa vad am fotocopiile de la buletinele lor dar sunt nume diferite. Am si recomandata de la ambasada dar trebuie sa ma duc personal la starea civila de la Iasi, numai asa pot sa aflu. Ce pot sa fac cum se poate lua un certificat de la primarie? Sper ca m-am facut inteles, multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bulumac , utilizator 21:56, 13 Februarie 2012
Concret dvs pe cine intelegeti sa aparati,fata sau ,barbatul gelos sau pe albanez?
Albanezul este prietenul meu, eu sunt si traducator la judecatorie.
Nu prea se intelege mai nimic din povestea dvs. Am inteles ca " varul " l-a denuntat pe albanez si acest e arestat in Italia. Pentru ce e arestat? Intreb pt ca s-ar putea sa nu aiba importanta ca ala e var sau nu. Iar daca era important, ala trebuia sa faca dovada ca e. La fel, daca e importat ca ala ii e var sau nu, poate fata sa se prezinte ca martor.. daca vrea si e de folos marturia ei in favoarea albanezului.
Ca ala e var sau nu, se poate dovedi cu acte de la familia fetei.
Ce gluma!=D> Adica judecatorul de ce este interesat daca sunt rude sau nu? In instanta daca esti ruda te iarta de pacate? Judecatorul va facut dvs. o procura? De cand fac judecatorii asa ceva? Si in ,,recomandata,, de la ambasada ce scrie? Ca puteti ridica certificatul de nastere al altei persoane?
Ca sa ma exprim eu pe intelesul dvs. cred ca probabil dvs. sunteti chiar,,varul,, dar ma rog, cum nu-mi pot proba banuiala e bine sa nu-mi mai continui ideea.Oricum, dvs.nu puteti obtine certificatul de nastere al nimanui numai daca aveti imputernicire in acest caz de la ,,fata romanca,,(banuiesc ca cetateanul albanez nu este nascut la Iasi) data la un notar din Italia care are apostila de la Haga, sau la ambasada sau consulatul Romaniei din Italia. Restul dupa parerea mea sunt doar povesti.:magic:
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Justitiarul71, utilizator
Multumesc, ma scuzati, nu am reusit sa ma fac inteles. Atat fata, cat si romanul, sunt din Iasi. Avocatul a cerut o imputernicire de la judecator, a primit-o, iar apoi m`a imputernicit pe mine sa vin in Romania sa cer de la starea civila din Iasi sa vad daca romanul este cu adevarat varul fetei sau nu. Albanezul, prietenul meu, este la inchisoare pentru proxenetism, si nu sunt martori sau probe, decat aceasta marturie a "varului". Iar eu trebuie sa aflu cumva daca sunt veri, cu ajutorul acestei imputerniciri.
"varul" a declarat ca sunt rude si ca stateau amandoi in aceeasi casa, el si fata, insa adevarul este ca era gelos pe albanez si a vrut sa ii faca rau sa il trimita la inchisoare, prin declaratii mincinoase. Pentru faptul ca a declarat ca sunt veri, l-au crezut, si acum vrem sa demonstram ca minte! Alta solutie nu vedem.

Alte discuții în legătură

Cãsãtorie în albania pellumgeo pellumgeo Bună seara! Aș vrea să știu, dacă este posibil, de ce acte am nevoie pentru a mă putea căsători cu un cetățean albanez în Albania. ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in italia Ioana84 Ioana84 Buna seara ma numesc Ioana si am o fetita de 1 luna. Sunt aici de 10 ani,si sotul de 16 ani,sotul meu e cetatean albanez. Vroiam sa stiu este obligatoriu sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea minorului in italia madalina883 madalina883 buna ziua eu ma numesc madalina si am 24 de ani stau impreuna cu un baiat albanez de 4 ani. anul acesta in martie am nascut un baiatel,care acuma are 3 ... (vezi toată discuția)