avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum se poate lua un certificat de la primarie?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum se poate lua un certificat de la primarie?

Buna ziua! Eu ma aflu in Italia momentan, si am nevoie de cateva indrumari pentru un prieten. Este vb de o fata ro si un albanez au stat impreuna si un alt barbat, de gelozie, s-a dat drept varul ei si l-a denuntat pe albanez. El este la inchisoare iar ea este in Ro.
Aceasta persoana, varul ei, se prezinta in numele ei ca martor si judecatorul nu stie cum sa faca sa afle daca sant rude. Mi-a facut mie o procura de la tribunal judecatorul sa vin in Ro sa vad am fotocopiile de la buletinele lor dar sunt nume diferite. Am si recomandata de la ambasada dar trebuie sa ma duc personal la starea civila de la Iasi, numai asa pot sa aflu. Ce pot sa fac cum se poate lua un certificat de la primarie? Sper ca m-am facut inteles, multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bulumac , utilizator 21:56, 13 Februarie 2012
Fata aia n-are gura sa vorbeasca ? In fine, daca veti dovedi ca nu e var puteti zdruncina credibilitatea martorului, asta nu il scoate pe albanez de sub acuzatia de proxenetism. Nu cred ca a fost arestat numai in urma denuntului facut de roman
Nimeni din primarie nu o sa va dea acte dvs decat imputernicit de titulari. Daca autoritatile straine vroiau ceva acte, cereau direct autoritatilor romane
Puteti face rost de copii dupa acte cu ajutorul fetei.
Ce treaba are ambasada si despre ce recomandare vb?
Parca suntem in telenovela. :closedtopic:Avocatul a cerut imputernicire judecatorului, dupa care v-a imputernicit pe dvs. Imputernicire la imputernicire.:(( Si de cand un judecator din alta tara poate sa dispuna pe teritoriul Romaniei? Institutiile solicita extrase intre ele iar certificatele se elibereaza doar prin intermediul DEPABD Bucuresti. Nu stiu cine va vinde brasoave dar dvs. nu puteti ridica niciun certificat asta e lucru cert.:yes: Fata trebuie sa-si ridice singura certificatul de nastere, daca este libera si de asemenea tot ea poate declara cu cine este ruda si cu cine nu. Si varul roman la fel. Iar in alta ordine de idei din certificatul de nastere nu rezulta daca esti verisor cu cineva ci doar ca esti ruda cu ascendentii-parintii tai , iar judecatorul nu avea decat sa-i legitimeze pe cei doi pentru a vedea datele lor de nastere din CI sau pasaport. Repet, nu cred ca intr-un caz de proxenetism este relevant care cu cine este ruda ci fapta in sine. Avocatul va pus pe drumuri ca sa scape de dvs. si va dat o ocupatie foarte importanta si anume aceea de detectiv particular. Fiti serios si spunetii avocatului sa va dea banii inapoi ca in Romania nu exista adeverinte cu gradele de rudenie ci doar declaratiile pe proprie raspundere ale celor implicati, in cazul de fata ale fetei, albanezului si varului. Iar declaratiile false se pedepsesc.:wave:
Cu fata nu se poate lua legatura, este in Germania, nu vrea sa fie gasita, si avocatul a incercat sa afle la ambasada daca sunt veri sau nu, si se asteapta raspuns si de acolo, dar poate dura mult, si vrem sa aflam cat mai repede
Nu puteti afla domnule gradele de rudenie. Eu pot avea un var pe care il cheama in cu totul altfel decat mine. Var de gradul al 6.lea. Cine ma poate contabiliza pe mine? Eu declar ca sunt var cu vecina pentru ca verisoara mea s-a casatorit cu o ruda de-a ei dar ruda mai de departe, stiti...ceva de genul pisica mea a facut pui la ea in fan. Intelegeti si nu mai insistati pe ceva ce nu exista. Mai bine cautati alte moduri de a-l ajuta pe prietenul dvs., dar abandonati aceasta pista pentru ca nu duce nicaieri. Parerea mea.
Va multumesc mult pentru atentia acordata! Sper sa iasa la iveala adevarul pana la urma! O seara buna in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cãsãtorie în albania pellumgeo pellumgeo Bună seara! Aș vrea să știu, dacă este posibil, de ce acte am nevoie pentru a mă putea căsători cu un cetățean albanez în Albania. ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in italia Ioana84 Ioana84 Buna seara ma numesc Ioana si am o fetita de 1 luna. Sunt aici de 10 ani,si sotul de 16 ani,sotul meu e cetatean albanez. Vroiam sa stiu este obligatoriu sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea minorului in italia madalina883 madalina883 buna ziua eu ma numesc madalina si am 24 de ani stau impreuna cu un baiat albanez de 4 ani. anul acesta in martie am nascut un baiatel,care acuma are 3 ... (vezi toată discuția)