avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu platit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu platit

Va rog tare mult sa ma ajutati, intrucat nu am gasit nicaieri prin legislatie modalitatea de calcul pentru indemnizatia de concediu:
1. platit pentru redactarea tezei de doctorat?(L egea128/1997, art. 103 lit. d) "6 luni de concediu platit o singura data, pentru cadrele didactice aflate la catedra, care redacteaza teza de doctorat [...]")
2. concediul platit pentru evenimente familiale deosebite.

Se platesc la fel ca si concediul de odihna: media zilnica a drepturilor salariale pe ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul zilelor de concediu - si care nu poate fi mai mica decat salariul de baza + sporurile permanente pentru perioada respectiva, prevazute in contr. indiv. de munca....sau nu?

Irina
Cel mai recent răspuns: irina_gentimir , utilizator 13:17, 7 Noiembrie 2008
Intr-adevar, indemnizaţia de concediu reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

Va multumesc mult.
Revin totusi pentru a ma asigura ca am inteles clar raspunsul Dvs.:">
DECI: concediu platit pentru redactarea tezei de doctorat ca si concediul platit pentru evenimente familiale deosebite se platesc LA FEL CA SI concediul de odihna?

Imi cer scuze pentru insistenta.

Cu deosebit respect,
Irina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ContSters116232 ContSters116232 Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu ... (vezi toată discuția)
Pierdere sporuri pe parcursul concediului de studii cu plata sflori13 sflori13 Am mare nevoie de ajutor, pentru ca nu gasesc prevederile legale in privinta aecestui subiect. Sunt profesor si de la 1 martie mi s-a acordat concediu de ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul concediu odihna kadett kadett Avand in vedere art.145 din CM si 59 din CCMUNN intrebarea este ce se intelege prin veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat ... (vezi toată discuția)