avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Falsificare intrument de plata electronica art 24 L ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Falsificare intrument de plata electronica art 24 L 365/2002

Concret : Am transferat bani dintr-un cont in altul prin intermediul serviciului de internet-banking (instrumet de plata electronic cu access la distanta). Instanta ma condamnat printre altele si pentru art 24 (falsificare intrument de plata electronica) deoarece la campul referinta am completat un motiv fictiv, si asa am creat "falsul".
Acum ... nu sunt eu prea destept dar din cate inteleg eu :
Instrument de plata electronica =
Un instrument care permite titularului sau sa efectueze urmatoarele tipuri de operatiuni: a) transferuri de fonduri, altele decat cele ordonate si executate de catre institutii financiare;
b) retrageri de numerar, precum si incarcarea si descarcarea unui instrument de moneda electronica;

Pareri ?
Cel mai recent răspuns: ContSters241638 , utilizator 16:56, 13 Februarie 2013
ce motiv fals ati scris acolo? ati scris cumva "bani pt bin Laden"? pt ca atunci poate va acuza si de terorizm international :)
buna poanta. am scris motive de genul "plata transport" , "379/12.12.2009" si altele. dar un motiv al platii nu se poate considera fasificare a unui instrument de plata electronica.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
ContSters241638, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent, recurs curtea de apel adriana79 adriana79 Buna dimineata, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri si va multumesc anticipat. In timpul cat am fost salariata intr-o institutie financiara presata din ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna. steli100 steli100 art. 27 alin.1 din Legea 365/2002 cu aplic. art. 75 lit.c C.p. si art. 33 lit.a C.p ce inseamna toate acestea ? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)