avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pensie in 2012 in urma unei sentinte ...
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pensie in 2012 in urma unei sentinte judecatoresti din 2004

Buna ziua va expun si eu problema pe care o am in speranta ca voi un raspuns.Soacra mea a avut un telefon cu abonament in 2002 la [firma telefonie].Abonamentul era pe un an.Dupa 4 luni i-a fost furat telefonul.Nu cred ca a stiut la momentul respectiv sa anunte furtul ca sa fie inchis abonamentul.Drept urmare a venit o factura de aproape 2 mil(1 milion 850mii) foarte mult la vremea aceea.A refuzat sa plateasca acesti bani deoarece nu ii avea dar in cateva luni datorita somatiilor de plata a achitat-o.Cu toate acestea in anul 2004 a fost chemata in judecata si executata silit la suma de 27 de milioane.S-a aparat singura ceea ce cred ca a fost o greseala judecatorul doar a intrebat-o daca a anuntat furtul telefonului ea a spus ca nu si a zis ca e vinovata si sa plateasca suma aceasta.Executorul judecatoresc stiind ca nu are aceasta suma i-a propus sa zicem un targ sa plateasca 6 milioane contravaloarea abonamentul si inca 3 milioane cheltuielile de judecata iar pentru onorariul lui o va suna sa ii spuna cat o mai costa si cand sa plateasca.Ea a fost de acord a platit 9 milioane si a asteptat sa o contacteze executorul.Au trecut 8 ani de atunci executorul nu a mai sunat-o niciodata.In luna decembrie soacra mea a primit o instiintare precum ca in urma sentintei din 2004 i se pune propire pe pensie in vederea achitarii sumei de aproximativ 25 de milioane cu care este datoare la cfirma de telefonie In luna ianuarie bineinteles ca pensia a primit-o mai mica cu 3 milioane a fost la acest domn executor care a trimis instiintarea iar el i-a spus ca a informat-o an de an si ea a luat la cunostinta aratandu-i niste hartii semnate de ea.E foarte sigura ca nu e semnatura ei ea nu a mai stiut nimic de asta timp de 8 ani.Asa cum anul asta s-a dus dupa ce a primit instiintarea putea sa se duca si in anii trecuti daca le primea.Domnul executor i-a propus iar un targ si anume sa lase sa i se opreasca din pensie pana in luna martie si apoi face el ceva si va scapa de datorie.Am sfatuit-o sa se duca sa ceara copii dupa ce este pus la dosar inclusiv chitantele de plata tot dar cand s-a dus sa ii ceara el a zis ca i-a dat dosarul unei doamne avocate sa vada de ce are penalitati asa mari si anume 1 la suta pe zi.Nu sunt o cunoscatoare a legii de 2 zile citesc pe internet incerc sa o indrum ce si cum sa faca dar din pacate sunt total nepriceputa.Am vazut pe forum ca dupa 3 ani datoria se prescrie la ea au trecut 8 ani cum a reusit sa puna propire pe pensie credeti ca e legal ce se intampla are rost sa isi ia avocat sau sa cada cu el la intelegerea propusa?Eu cred ca acest om nu prezinta incredere din moment ce si acum 8 ani au avut o intelegere si nu a respectat-o.Ce ma sfatuiti ca ma intreaba tot timpul daca mi-a raspuns cineva.Va multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Va raspund eu.
In primul rand luati legatura cu executorul judecatoresc si spuneti din partea mea, sa inceteze cu executarea silita.
Dupa pararea mea, executarea silita este perimata si a intervenit si prescrierea executarii silite ! in consecinta nu va mai poate executa sub nicio forma.
Daca nu merge cu vorba buna, apelati la un avocat din zona dvs. pentru verificarea in intregime a dosarului executional si contestati la judecatoria dvs actele de executare silita si aratati ca, executarea este perimata si prescrisa.
Nu cred ca, executorul si creditorul le-a dus mintea sa depuna la 6 luni acte de continuare a executarii silite.
Veti castiga, mult succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
ContSters140930, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns soacra mea i-a spus la indemnul meu(dupa cautari pe internet) ca nu e posibil dupa atatia ani sa mai fie o datorie pentru ca in primul rand a platit acum 8 ani conform intelegerii cu el si in al doilea rand ar fi prescrisa dupa atata timp.El a spus ca nu se poate sa fie prescrisa pentru ca ea a luat la cunostinta de datorie an de an el trimitand stiu si eu instiintari sau ce or fi fost si i-a aratat ca a semnat ea pe acele hartii.Un lucru este cert semnatura nu este a soacrei mele.E posibil sa fie fals de semnatura si in baza lor sa fi continuat sau procedat la executarea silita anuland astfel prescierea an de an?Si are dreptul sa inmaneze dosarul oricui vrea el in momentul de fata unei doamne avocat din Constanta?Acolo la dosar sunt date personale iar soacra mea nu a fost de acord sa le arate nimanui adica nici nu a fost macar intrebata.Va multumesc frumos inca odata.

In orice padure sunt si uscaturi. Aveti de grija cu acest executor de care spuneti dvs. Nu inteleg cu doamna avocata din Constanta. Nu trebuie sa va fie frica.
Angajati-va un avocat din zona dvs, este mult mai usor sau soacra dvs se reprezinta singura in instanta si contestati la judecatoria in raza careia are doamna domiciliu si aratati ca, executarea silita este perimata si prescrisa.
In ziua in care soacra mea s-a dus sa ceara copii dupa acte si sa discute cu el despre situatia asta rasarita dupa atata timp acesta a spus ca dosarul este la o doamna avocat din Constanta ca sa investigheze de ce are penalizari asa mari si anume 1 la suta pe zi.Cred ca nu vrea sa ii dea copiile nici eu nu am inteles implicarea acestei doamne avocat si daca intr-adevar exista.Daca face contestatie la tribunal si castiga isi va mai putea recupera banii vreodata?Si cat dureaza actiunile acestea de contestare ?Se va mai efectua propirea lunar?Sincer acest om m-a speriat si pe mine si m-a descurajat faptul ca a pus propire pe pensie.
Contestati la judecatorie. Actiunea se judeca de urgenta, nu dureaza.
Si puteti face sesizare la camera executorilor de care apartine acest executor in masura in care considerati ca, se face vinovat de incalcarea legii privind execurorii judecatoresti. Mai mult, puteti realiza eventual si o plangere penala .

Alte discuții în legătură

Incuviintari succesive executare silita- invocare prescriptie art1761014 art1761014 Buna ziua, cazul meu pe scurt, un credit facut in 2008, pentru care nu s-au mai platit rate incepand cu martie 2009 si pana in prezent. Am intrerupt, chiar ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita lucia45 lucia45 Buna ziua, In luna octombrie 2006 am fost obligata sa fac un angajament de plata cu suma x. catre o societate comerciala (nu are importanta motivul), ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neplatit!!! bgrs81 bgrs81 Buna ziua.Am tot consultat internetul si cam toata lumea spune acelasi lucru , nu stiu ce sa fac daca ma poate ajuta cineva. Povestea mea incepe asa...in anul ... (vezi toată discuția)