avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovita in curte de o fosta cumnata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovita in curte de o fosta cumnata

buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi considerata violare de domiciliu sau numai lovire?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 28 Noiembrie 2008
Infractiunea de lovire exista.
Cat priveste violul de domiciliu trebuie sa ne dati mai multe amanunte ca sa putem intelege daca exista sau nu.
Daca e vorba de coproprietate nu va exista.
Se poate retine infractiunea dar sa nu prezinte pericol social in cazul respectiv.Variantele pot fi multe.Probele de la dosar vor conta.

avocat Clauiu Lascoschi
Ar fi vorba de violare de domiciliu si in coproprietate. Depinde de cine foloseste imobilul.
Asa cum violare de domiciliu este si atunci cand proprietarul patrunde in locuinta inchiriata.
In cazul inchirierii e vorba de un raport juriic care reglementeaza situatia din punct de vedere juridic.Proprietarul ar intra fara drept.
In cazul coproprietatii au drepturi ideale egale fiecare coproprietar.
Pe un teren aflat in coproprietate fara partaj facut nu se poate spune ca este vorba de o patrundere fara drept intrucat dreptul exista.
Dupa partajarea bunului se va delimita si dreptul fiecaruia.

avocat Claudiu Lascoschi
Este vorba de curtea casei si de cine o are in posesie.
Poate exista dreptul dar nu exista posesia.
stimati clegi sa nu neglijam un mic amanunt-daca mama, a permis cumnatei sa intre in curte si aici s-au aprins spiritele -de unde infractiunea prevazuta de art 180 c.pen-atunci nu cred ca vom avea elementele constitutive ale infractiunii de violare de domiciliu-pericolul social nu exista ,oricum nu cred ca cumnata a intrat in curte cu intentia de a lovi mama-sunt multe elemente care trebuiesc avute in vedere si abia mai tarziu putem discuta cine si cum foloseste casa a cui este si care sunt cotele parti......cu stima!

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu Matist Matist Buna ziua. Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu iosifdanut iosifdanut Buna ziua! Am o problema si am nevoie de ajutorul dv. In urma succesiunii, dupa tatal meu au ramas 3 mostenitori. Mama (sotia defuncului) si 2 fii. Unul dintre ... (vezi toată discuția)
Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)