avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata interfon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata interfon

In blocul nostru firma de service interfon a facut oferta pentru un pret fix pe apartament (3 lei/ap). In contract este trecuta suma totala adica 288 lei (pt 96 apartamente).
Conform legii cheltuielile de reparatii la aparatura interfonului (cand va fi cazul) vor fi repartizate dupa cota indiviza.
Intrebarea mea : este corect ca valoarea de 3 lei sa fie trecuta in liste pentru fiecare apartament (conf art 49 din HG 1588, considerand-o cheltuiala individuala a apartamentului) sau sa fie defalcata suma totala de 288 lei tot dupa cota indiviza ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:01, 25 Februarie 2012
tomasso a scris:

Buna seara,totusi cu privire la chitanta la.cumpararea cartelei interfon imi puteti da un raspuns:avem dreptul sa o obtinem sau comitem un abuz soicitand -o?

Nu este nici un abuz, dar poate fi o sicanare continua intre cei ce administreaza si unii proprietari.
De aceea corect este ca aceste cartele sa fie achizitionate pe factura si sa fie trecute pe lista de plata. Proprietarului i se elibereaza chitanta pentru orice suma trecuta pe lista de plata.
Desigur ca se poate si in afara listei, tot legal. Administratorul plateste factura cu toate 70 de cartele, de exemplu, din casierie. Pe masura ce preda oamenilor aceste cartele, le emit si chitante. Aceaste chitante se inregistreaza in registrul de casa si treptat se recupereaza banii.
O alta modalitatea legala, mai ales pentru cei care-si pierd cartelele, este ca administratorul sa-l indrume pe cel care solicita cartela, direct catre furnizor. Sa mearga omul acolo, sa plateasca, sa primeasca chitanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini dificili!!! chega chega vrem sa punem interfon pe scara, iar o vecina care are apartamentul dat in chirie nu vrea sub nici o forma sa puna, adica sa dea bani. ea nefiind deranjata de ... (vezi toată discuția)
Service interfon marcop marcop Buna ziua, apelez la bunavointa dvs. intr-o problema si va rog sa-mi dati \"o mana\" de ajutor. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, iar la intrarea fiecarei ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)