avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anularea deciziei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anularea deciziei de concediere

Sunt in litigiu cu societatea unde am lucrat din martie 2011- pe motiv de concediere abuziva.
Am obtinut la tribunal o hotarare definiteva prin care instanta dispune anularea deciziei, dar nu mentioneaza ce decurge din anulare.
Societatea a facut recurs la acesta hotarare prin care cerea anularea ei si tot odata mentionarea explicita a obligatiilor ce-i revin in caz contrar - numai ca instanta de apel a respin recursul si ne-a indrumat din nou catre instanta de fond pentru lamuriri. PENTRU REVIZUIRE.-asa ca eu am depus cererea de revizuire la instanta de fond abia dupa ce s-a pronuntat curtea de apel.
- ASA ca as vrea sa stiu daca cererea poate fi considerata valida , si daca nu ce pasi pot sa mai fac pentru a obtine totusi drepturile salariale.
MENTIONEZ CA societatea a emis o noua decizie de concediere care nu cuprinde nici-un termen de contestatie sau alte mentiuni decat ca se anuleaza vechea decizie si se emite cea noua conform prevederilor art80 alin 3 din noul cod al muncii desi eu sunt in litigi pe codul vechi., dar nu mantioneaza nimic de drepturile salariale din interiorul acestui interval.
- CE PRESUPUNE ANULAREA DECIZIEI DE CONCEDIERE?
- DACA NU AM FACUT CEREREde recuperare a drepturilor salariale in termen de 15 zile de la pronuntare hotarari mai pot sa fac cerere ?


Cel mai recent răspuns: crystina-76 , utilizator 14:25, 20 Martie 2012
As vre sa stiu totusi ce optiuni mai am ?
dupa cum am mentionat am depus cerere de revizuire in termen de 1 luna de la data ramaneri definiteve si irevocabile, adica la data pronuntarii recursului dar parata invaca in intimpinare exceptia tardivitati introducerii cererii de revizuire.
Desi instanta a dat un nou trmen pentru a lua la cunostiinta s ipentru a formula motivarea nu stiu ce optiuni mai am in continuare.
Termenul de revizuire incepe sa curga de la comunicarea hotararilor definitive in cazurile prevazute de art. 322 pct. 1, 2 si 7 al. 1 C.proc.civ, iar cand hotararile au fost date de instante de recurs dupa evocarea fondului, de la pronuntare.

Cererea de revizuire se indreapta la instanta care a dat hotararea ramasa definitiva si a carei revizuire se cere.

Daca ati atacat cu revizuire hotararea prime instate, atunci cererea se depune la Tribunal in termen de o luna de la comunicarea hotararii Tribunalului ... in caz de depunere a cererii peste acest termen , cererea va fi respinsa ca tardiv depusa.
- DACA NU AM FACUT CEREREde recuperare a drepturilor salariale in termen de 15 zile de la pronuntare hotarari mai pot sa fac cerere ?

ma refer la perioada de la emiterea deciziei de de concediere si pana la anularea prin hotarirea definitiva si irevocabila emisa de catre curtea de apel , cind s-a emis o noua hotarare.
adica as vreasa stiu daca in acest interval se considera ca eream angajata cu toate drepturile salariale?
Dreptul de a cere executarea hotararii se prescrie in termen de 3 ani ... dvs puteti depune cererea pentru executare si daca in termen de 15 zile nu ma achita drepturile salariale prevazute in hot.jud. atunci puteti face plangere penala.

Acea perioada constituie vechime in munca intrucat decizia de concediere a fost anulata ...
Am facut cerere scrisa catre societate pentru drepturile salariale cuvenite de cind sa emis prima decizie si pina la data la care sa anulat acea decizie si sa emis o noua decizie de concediereiar societatea a refuzat sa-mi plateasca aceste drepturi pe motiv ca nu exista nici-o dispozitie in acest senns in sentinta civila care a ramas definitiva si irevocabila
Mentionez ca prin sentinta civila tribunalul a dispus anularea deciziei de concediere emisa de societate si nimic altceva.
iar eu am pierdut si dreptul de-a cere revizuirea pt ca nu am depus cererea in termen
CE POT SA FAC?

Alte discuții în legătură

Explicarea unei hotarari judecatoresti Roxana83 Roxana83 Buna ziua , tocmai am aflat pronuntarea intr-un litigiu de munca si nu inteleg in totalitate pronuntarea , mai bine zis daca am castigat reintegrarea cu ... (vezi toată discuția)
2 hotarari irevocabile privind reintegrarea , neexecutate in totalitate . am nevoie de ajutor . Roxana83 Roxana83 Buna ziua , am lucrat la o societate unde am fost suspendata si concediata . am castigat atat suspendarea cat si concediere . Problema mea este ca am ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)