avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somatie plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somatie plata

Buna ziua.Va solicit ajutorul,intrucat am primit o somatie de plata din partea asociatiei de proprietari. Am cumparat apartamentul in care stau in martie anul trecut.Fostul proprietar a cerut sa il mai las 2 luni in casa.Am semnat actul de vanzare cumparare in 22 martie,iar in act se specifica:"preluarea in fapt a apartamentului de catre noul proprietar se va face in 25 mai,vechiul proprietar avand obligatia de a avea cheltuielile cu intretinerea la zi."Conform actului,predarea cheilor s-a facut in 25 mai,insa ex-proprietarul nu a platit niciun sfant din intretinerea pe cele 2 luni(aprilie,mai).Acum sint eu somata sa platesc,desi nu am locuit acolo.Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Keyla , utilizator 18:51, 2 Martie 2012
Dv. sunteti proprietara apartamentului din 25 martie, deci responsabila pentru orice factura venita pentru acest apartament incepand cu aceasta data.

Propozitia din contractul de v/c inseamna ca ati acceptat un drept fostului proprietar, nimic mai mult, iar pentru el obligatia de a achita intretinerea.
Asociatia nu a fost parte in acest contract.
Asociatia de proprietari repartizeaza niste facturi venite de la furnizori, administreaza proprietatea comuna, nu intermediaza vanzare/cumparare de apartamente si nu are atributii in stabilirea conditiilor de instrainare a apartamentelor.

Cu alte cuvinte pentru tot ce tine de proprietatea dv. individuala sunteti singura responsabila.
Si vi se pare normal sa platesc ce nu am folosit? Inavati-ma ce sa fac,nu sint responsabila eu pentru aceasta datorie,nu am facut-o eu,nu am putut pune piciorul in propria casa timp de 2 luni pt ca el era protejat de contract!Timp in care eu am platit chirie in fosta mea casa!Pe mine cine dracu ma protejeaza,ca am totusi dreptate!Deci preluarea in fapt (ceea ce arata ca nu aveam cum sa am cheltuieli in aprilie si mai)este egala cu zero!atunci de ce naiba se mai trece in contract!Deci,care-s pasii de urmat?Evident vreau sa se recupereze banii de la cine trebuie,nu de la fraier....
Uitati cum "sta"treaba: inainte de a se face vanzarea/cumpararea, fostul proprietar trebuia sa obtina de la as. prop. o adeverinta de debit "zero", altfel notarul nu va intocmea actele de v/c. cum bine stiti, listele de plata se intocmesc de regula cu 1 luna calendaristica in urma la care se mai adauga 2 luni - cele stipulate in contract - pentru care, banuiesc ca ati fost de acord. Ei, aici trebuia sa fiti f. atenta, sa informati as. prop. de aceste lucruri (de unde sa stie as. ce intelegeri facei intre dvs.?) si, probabil ca as. prop. si-ar fi luat masurile de siguranta despre care vorbea si @elga50.
Acum, iata, as. s-a indreptat impotriva dvs. Vedei, asa cum ati fost sfatuita daca valoarea fondului de rulment acopera ceva. Pentru restul trebuie sa-l gasiti pe neterbnic. Daca nu dati de el, as. prop. poate sa va actioneze in justitie atat pe dvs., cat si fostul proprietar...
Urata treaba, cica sa ai incredere si ingaduinta. Eu va dau dreptate dvs., dar trebuie sa intelegeti si as. prop. care nu stia (sau poate stia) de intelegere?
Succes!
... l-ati crezut om de cuvant... ati ramas cu cuvantul...
cine va protejeaza? legea omeniei, care nu se aplica in acest caz.
sunteti buna de plata, va luptati cu morile de vant!!
Este vorba de lege si nu de normalitate.
Acesta este lucrul pe care trebuie sa il intelegeti.
Daca l-ati lasat sa locuiasca acolo dupa ce ati devenit proprietar este problema dvs.
Daca ati fi fost inspirat puteati consulta un avocat mai inainte de a proceda in acest fel.
Acum este tardiv...

Alte discuții în legătură

Taxe restante ALICEL ALICEL Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa.Inainte de incheierea contractului de v/c am avut nevoie de la vanzator de o adeverinta de la asociatie, ... (vezi toată discuția)
Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)
O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)