Sunt parat intr-un dosar inaintat de reclamant la instanta necompetenta material.
La primul termen, vreau sa cer amanare pentru pregatirea apararii (nu am de gand sa invoc exceptia necompetentei la acest termen).
Intrebarea este: la primul termen, ce va solutiona instanta mai intai? Exceptia necompetentei ridicata din oficiu, sau cerera mea de amanare?
Multumesc, chiar zilele trecute am avut surpriza placuta sa vad admis un recurs intemeiat in drept pe art.16 Constitutie si art.6, 14 CEDO...deoarece norma de drept substantial a fost declarata neconstitionala si, intre timp s-a dat si un RIL...se pare ca, instantele incep sa dea prioritate reglementarii Conventiei...si amintim si Protocolul 12 la Conventie...
Solutia a fost: 1) respinge cererea de amanare (formal a respins-o ca "motive temeinice nedovedite"), 2) invoca din oficiu necompetenta materiala, 3) ramane in pronuntare pe necompetenta.
Practic mi-a spus textual ca nu va mai amana numai pentru ca, la termenul urmator, sa solutioneze ne-competenta.