cine ma poate ajuta cu un av care sa nu aiba onorariul prea mare pt un proces incredintare minor. tatal este arestat pt viol cu o minora fetita sta cu mine dar este recunoscuta de el noi nefiind casatoriti legitim
Cam tarziu pentru incredintare, incercati sa gasiti un avocat care doar sa va redacteze actele ca sa fie mai ieftin.
Dar inainte trebuie sa va informati despre exercitarea autoritatii comune si sa vedeti in ce masura aveti sanse reale sa vi se permita exercitarea exclusiva. Eu cred ca aveti, insa depinde.
[editat citat]
ce inseamna exercitarea autoritatilor si de ce nu pot avea sanse sami incredinteze mie minora atata timp cat el nu a contribuit niciodata cu nimic la cresterea si educarea acesteia si mai ales pt ca el este arestat pt viol
Am spus ca aveti, nu? Singura chestiune impotriva e ca legea prevede ca regula un fel de custodie comuna. Cam asta inseamna exercitarea autoritatii parintesti in comun...
Dna Luminita, ceea ce incerca dna avocat sa va explice este ca s-a modificat legislatia incepand cu 1 oct 2011. Nu se mai vorbeste despre incredintarea unui minor spre crestere si educare unuia dintre parinti, ci de exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti, ca regula. Exceptii exista, atunci cand se constata ca nu este in interesul superior al minorului acest fapt, caz in care exercitarea autoritatii parintesti se face doar de catre un singur parinte.
Consider ca va incadrati in aceasta exceptie, Ceea ce trebuie dumeavoastra sa cereti in instanta este exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dumneavoastra, nu incredintarea minorului.
Evident, veti avea nevoie de probe pentru a demonstra ca exercitarea autoritatii in comun nu este in interesul superior al minorului. Ceea ce eu consider ca aveti deja ...