avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

cine ma poate ajuta cu un av care sa nu aiba onorariul prea mare pt un proces incredintare minor. tatal este arestat pt viol cu o minora fetita sta cu mine dar este recunoscuta de el noi nefiind casatoriti legitim
Interesul superior al copilului este punct de reper şi atunci când există neînţelegeri între părinţi asupra modului de îndeplinire a îndatoririlor părinteşti; In această ipoteză, instanţa de tutelă are autoritate de a decide cu privire la exerciţiul drepturilor şi îndatoririlor părinteşti, cu ascultarea părinţilor, a copiilor, după caz, precum şi în funcţie de concluziile raportului de anchetă socială.

Astfel, dispoziţiile art. 398 NCC prevăd situaţia exercitării autorităţii părinteşti de către un singur părinte, „dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului”

Instanţa de tutelă are căderea de a modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinteşti faţă de copiii minori, în cazul schimbării împrejurărilor care au fost avute în vedere la decizia iniţială

cu alte cuvinte am sanse sami acorde exercitarea exclusiv mie in cazul de fata
Va trebuie probe la dosar care sa ateste cele afirmate. Inscrisuri (documente, acte), martori, ancheta sociala, eventual raport de DGASPC (Protectia Copilului).

E bine sa consultati un avocat pentru acest caz care sa se ocupe de dosarul dvs.
Sanse aveti, mari chiar, insa exista o problema de tehnica juridica din cauza careia situatia e mai greu de rezolvat juridic decat moral...
Adica doar faptul ca domnul e acuzat/condamnat pentru viol minora nu inseamna ca el ar fi si incestuos. De exemplu.
Depinde mult daca domnul si-ar aduce avocat, daca vrea sa renunte sau nu la copil, daca dv. motivati corespunzator si cu legea nu numai cu morala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti luminita1982 luminita1982 buna ziua intrun proces de exercitarea autoritatii parintesti exclusiva am o fetita de 7 ani este posibil ca instanta sau eu sa cer sa fie audiata? tatal ei ... (vezi toată discuția)
La 14 ani-autoritate parinteasca crisjila crisjila Buna ziua, Locuiesc in Franta impreuna cu sotia,ea are 2 copii,impreuna Avem un bb de o luna si eu mai am un baiat care face 14 ani in mai. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)