Cineva (persoana in varsta) a depus o suma de bani la o banca (nu-i dau numele), depozit pe termen, pentru a avea niste bani "la nevoie".
Persoana s-a imbolnavit, in imposibilitate (varsta) de a se mai deplasa la ghiseul bancii.
Profitand de situatie, functionara de la ghiseu (sub dispozitiile date de directoarea sucursalei bancii) a refuzat sa mai ia legatura cu clienta in varsta, a refuzat orice deplasare la domiciliul clientei pretinzand un act notarial din care sa rezulte imposibilitatea deplasarii clientei la ghiseu (constatare a unui notar, nu a unui medic !!!), practic au impiedicat folosirea banilor de catre titulara de cont - in interesul bancii, sub diverse "pretexte".
In cele din urma, titulara de cont a decedat, fara a putea dispune de banii sai pentru ingrijirea propriei sanatati. Culmea!
Sucursala bancii a refuzat ulterior si unicului succesor, fiul natural si legitim al persoanei decedate, recunoasterea calitatii de mostenitor si a refuzat acestuia furnizarea oricarei informatii sub forma de extras de cont desi filiatia era evidenta (conform actelor de identitate, nastere, deces) banca dispunand in continuare in interes propriu si in mod abuziv de un capital care nu ii apartine. Intrebare:
Cum ar trebui reglate conturile cu angajatii bancii respective?
Banca are obligatia de a pastra secretul bancar, de aceea nu furnizeaza oricui informatii cu privire la conturi. Notarului insa ii sunt furnizate informatii, atunci cand le solicita pentru un dosar de succesiune.
Ati face bine sa multumiti pentru informatiile pe care le primiti de la oameni care chiar stiu ce vorbesc si sa va abtineti sa ii contraziceti cu parerile dumneavoastra nefondate. Este o chestiune de bun simt, zic eu.
Si daca sunteti nedeplasabil si aveti banii in casa, puteti sa muriti de foame cu ei de gat :). Initial am crezut ca era o gluma acest topic, sau ca asa intentionase initiatorul lui. Exista niste legi, reguli, norme in tara asta care trebuie respectate, cu picior rupt sau nu. Actul notarial NU trebuia sa faca dovada incapacitatii clientei, ci sa imputerniceasca pe cineva sa ridice banii. Iar legat de mostenire, nu am cuvinte. Daca un parinte miliardar are 7 copii, moare, unul din copii merge la notar cu dovada ca e copilul miliardarului, notarul ar trebui, dupa interpretarea dvs, sa ii dea lui toti banii si n-au decat ceilalti.