Buna ziua!
Iata ca revin dupa aproape un an de la primul mesaj, cu aceeasi problema. Anul trecut, atunci cand cei care au postat anuntul amenintau cu taierea gazului, nu s-a mai intamplat nimic, nu s-a mai discutat de problema pana in momentul de fata, am presupus ca si-au dat seama cat de absurda este pretentia lor. Se pare ca m-am inselat. Ieri a aparut o hartie (scrisa de mana, fara stampila asociatiei, fara nici o semnatura, lipita
pe geamul afisierului, si nu inauntru), care ii someaza pe cei care "nu pot face dovada platii" costurilor de racordare, sa achite suma de 100 euro, sau in caz contrar vor fi actionati in instanta. De data asta s-au gandit sa treaca si apartamentele vizate, in jur de 10 la numar, printre care figureaza si apartamentul nostru. Ca o scurta recapitulare: noi am cumparat apartamentul in 2009 de la o doamna care la randul ei l-a cumparat de la primul proprietar in 2007, acesta fiind cel care s-a racordat la conducta. La data cumpararii, la adresa respectiva nu figurau datorii catre asociatie, nici nu am fost informati ca ar exista orice fel de datorii.
Intrebarile mele ar fi:
- este normal sa mi se solicite o dovada a platii dupa 12 ani, in conditiile in care nu eu am facut plata respectiva?
- din cate am inteles, nu se face racordarea de catre EON Gaz fara acordul proprietarului/proprietarilor coloanei. De vreme ce racordarea este facuta, presupun ca acordul a fost dat. In cazul in care partile (proprietarul coloanei, respectiv proprietarul de la acea data) au avut o intelegere privind esalonarea platii, obligativitatea achitarii sumei nu ii revine celui care a incheiat aceasta intelegere (verbala sau scrisa), adica fostului proprietar?
- are vreun rost sa incerc sa obtin de la EON Gaz o copie a acordului proprietarilor coloanei pe baza caruia s-a facut racordarea apartamentului nostru?
- orice suma solicitata trebuie sustinuta printr-o factura din care sa reiasa costul instalarii coloanei, iar din suma aceasta se calculeaza cota care revine fiecarui apartament, nu? Pot proprietarii avea pretentia la "dobanda", fiind in fond vina lor ca timp de mai bine de 10 ani nu au fost interesati sa isi recupereze datoriile?
- decretul care se refera la prescriptia extinctiva 167 din 10/04/1958 mai este in vigoare si se aplica la acest caz?(
[ link extern ] )
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!