avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare costuri racordare la teava de gaz dupa 11 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare costuri racordare la teava de gaz dupa 11 ani?

Buna ziua!
As dori sa va cer un sfat in legatura cu urmatoarea problema: am cumparat un apartament in decembrie 2009, la momentul predarii am cerut vanzatorului sa imi dovedeasca prin chitante, ca toate datoriile la asociatia de proprietari si furnizorii de utilitati sunt achitate la zi, totul fiind in regula la aceasta data. Saptamana trecuta am observat un anunt redactat de locatarii care au achitat instalarea conductei de gaz, acum 11 ani, unde se specifica ca "cei care nu au achitat sau nu pot dovedi ca au achitat" partea care le revine la racordare, sunt somati sa achite aceasta suma, plus penalizari (ca doar de, au trecut 11 ani), sau in caz contrar li se va sista furnizarea gazului incepand din 1.04.2012. In apartamentul meu centrala termica a fost instalata in anul 2004, de catre proprietarul dinaintea doamnei de la care am cumparat eu, deci presupun ca racordarea s-a facut tot atunci.
Intrebarea mea este urmatoarea: ma pot obliga sa platesc o datorie (plus penalitati) care nu a fost facuta de mine si nici nu mi s-a adus la cunostinta in timpul celor mai bine de doi ani de cand locuiesc acolo? Au dreptul sa imi sisteze furnizarea gazului? Cum as putea sa dovedesc ca proprietarul "de acum doua generatii" a achitat sau nu racordarea? Nu trebuia sa plateasca pentru a i se permite acest lucru? Exista vreo perioada maxima in care cei care au achitat instalarea tevii pot sa ceara recuperarea sumelor datorate?
Nu ma intelegeti gresit, daca exista o baza legala in care cineva sa plateasca datoriile altei persoane plus penalitati, datorii a caror existenta nu i s-a adus la cunostinta, dupa 8 ani, voi plati, dar deocamdata toata situatia mi se pare destul de incurcata.
Va multumesc!
Daca este vorba de aceasta suma mica de 100 euro, mai bine cautati sa achitati in cateva transe aceasta suma. Este mai bine decat sa va vorbeasca pe la spate ca sunteti mocangiu.
Stiti si dvs. vorba , obrazul subtire , cu cheltuiala se tine.
Nu consider ca e vorba de suma. Azi platesc 100 de euro ca sa nu ma vorbeasca vecinii (care fie vorba intre noi, nu au procedat nici corect, nici cu bun simt), maine se trezesc ca trebuie sa le achit 500 de euro pentru izolatia blocului, care s-a facut tot asa, inainte sa cumpar eu apartamentul, si la fel, nu pot dovedi ca fostul proprietar a platit sau nu. Sau altceva de genul acesta. Cand ai niste pretentii financiare, ele trebuie sa aiba o baza. Dupa parerea mea, pretentia lor nu are nici una.
@johnpescar
Daca este vorba de aceasta suma mica de 100 euro, mai bine cautati sa achitati in cateva transe aceasta suma. Este mai bine decat sa va vorbeasca pe la spate ca sunteti mocangiu.
Stiti si dvs. vorba , obrazul subtire , cu cheltuiala se tine.

Dumneavoastra nu aveti dreptul sa spuneti daca 1 sau 100 euro este o suma mare sau mica, iar aici nu este vorba de bani, este vorba de o gasca de excroci care vor sa bage mana in buzunarul celor care au preluat apartamentele.
Credeti ca se putea racorda cineva fara acordul acestor hoti?
Cum credeti ca este mai bine sa "vorbeasca pe la spate", ca este "mocangiu" dar cu 100 euro in buzunar, sau sa il considere "prost" dar fara 100 euro?
Daca obrazul subtire sa tine cu 100 euro in minus, obrazul gros al excrocilor cu ce se tine???
timcyke a scris:

Buna ziua!
Iata ca revin dupa aproape un an de la primul mesaj, cu aceeasi problema. Anul trecut, atunci cand cei care au postat anuntul amenintau cu taierea gazului, nu s-a mai intamplat nimic, nu s-a mai discutat de problema pana in momentul de fata, am presupus ca si-au dat seama cat de absurda este pretentia lor. Se pare ca m-am inselat. Ieri a aparut o hartie (scrisa de mana, fara stampila asociatiei, fara nici o semnatura, lipita pe geamul afisierului, si nu inauntru), care ii someaza pe cei care "nu pot face dovada platii" costurilor de racordare, sa achite suma de 100 euro, sau in caz contrar vor fi actionati in instanta.

E perfect normal ca cei care au pretentiile descrise sa reactioneze astfel. Metoda e corecta, si-au expus atat pretentiile cat si caile de solutionare.
E perfect normal ca si dvs sa nu dati curs acestor pretentii.
E perfect normal ca sa incerce sa deschida actiune in instanta. Din descriere actiunea nu se va putea deschide.

Nu va faceti nici o grija, asteptati sa va dea in judecata.

Nu e normal ca proprietarii sa modifice sau sa intrerupa furnizarea gazului. In acest caz puteti sa chemati chemati politia.

Acolo este vorba despre o proprietate care este cumparata de unii iar altii s-au bransat fara sa achite cota- parte.Este vorba de mai multi proprietari care lupta pentru ceva, oare ce ii mana in lupta pe acei nemultumiti ?.

Ar trebui sa invatam sa respectam proprietatea, asta nu inseamna ca : uite daca a trecut chiar 11 ani , gata nu au voie sa mai deschida discutia ca devin infractori deoarece prescriptia intervine dupa 3 ani, uite ca ,, ti-o trag '' , eu sunt mai destept , cunosc legea.

Alte discuții în legătură

Bransare la gaz ContSters320341 ContSters320341 Buna ziua ... Am si eu o intrebare sau o nelamurire si rog pe cineva care poate sa imi raspunda. Stau de 20 ani intr-un bloc racordat la gaz metan. Acum 10 ani ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un vecin adelinel adelinel Buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez in urmatoarea problema: Locuiesc intr-un bloc cu doua scari(cu cate 4 apartamente pe scara), acum 4 ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)