avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune

Ma confrunt cu urmatoarea problema:
M-am judecat cu un chirias pentru a-i plati acestuia imbunatarile aduse imobilului.

Mentionez ca aceste imbunatatiri au fost facute de chirias pe perioada cat acesta era chirias la stat, imobilul fiind preluat de catre mine de la stat, prin executare silita(in contul unei datorii pe care statul o avea fata de mine).

Cand s-a facut executarea silita, s-a evaluat imobilul cu tot cu imbunatatiri iar pretul de adjudecare a fost cu tot cu imbunatatiti platit.

Asadar, acum ma vad nevoita sa platesc inca o data imbunatatirile , insa catre chirias, prima data fiind catre Primarie.

Cum imi pot recupera banii dati cu ocazia adjudecarii imobilului, bani ce reprezinta imbunatatiri.

Mentionez ca Primaria nu a avut calitate procesuala pasiva, intrucat nu mai era proprietarul imobilului, si cf legii locuintei chiriasul se indreapta impotriva actualului proprietar.

Astept raspunsul dvs. Multumesc

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 drept de retentie mobexport mobexport Buna seara Cred ca sunteti obisniuti cu intrebari de genul acesta avand in vedere faptul ca au expirat contractele incheiate conf. O.U.G. 40/1999 respectiv ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil licitatie Scr3wBall Scr3wBall Buna ziua. Revin după o absenta destul de lunga cu o situație recenta, cu care m-a confrunt. Am participat la o licitație de bunuri a unei firme falimentare ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de a cere executarea silita Pruna Loredana Pruna Loredana Buna seara ! Am o mare nelamuriere si va solicit ajutorul. Pot cere prescriptia dreptului de a cere executarea silita avand in vedere ca exista un act de ... (vezi toată discuția)