Ma aflu in urmatoarea situatie : casatorita de aproximativ 7 ani , cu 2 copii minori, locuiesc actualmente in locuinta sotului dobandita inainte de casatorie. Din cauza neintelegerilor repetate ( am mai avut tentative de divort pana acum, nefinalizate insa ) iau in calcul la modul foarte serios divortul. Desi i-am comunicat ce intentionez sa fac, rugandu-l sa evitam "circul" de dragul copiilor si sa divortam la un cabinet notarial, el nu reactioneaza nicicum, adica lasa lucrurile asa cum sunt. As dori sa stiu ( pentru ca situatia mea financiara nu e una foarte buna ) daca pot solicita la tribunal ( nu stiu daca pot face acelasi lucru printr-un cabinet notarial - sa-l chem acolo pentru desfacerea casatoriei ) un avocat din oficiu ( pe care nu va trebui sa-l platesc, din cate am inteles ). Ar mai fi de spus ca nu am martori in afara de rude din familie care nu doresc sa se prezinte la tribunal, nu doresc sa se implice. Dovezi pentru desfacerea casatoriei exista dar daca nu sunt martori nu pot divorta ???? De asemenea, ma intereseaza care este cuantumul pensiei alimentare. Va multumesc.
Puteti divorta la notar sau la instanta, pentru ca aveti copii minori.
La instanta costurile sunt taxa de timbru de 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
La notar costurile variaza de la un notar la altul , astfel ca va ramane dvs. sa va informati asupra acestor costuri.
Daca mergeti pe varianta notariala, puteti divorta fie la notarul public de la locul incheierii casatoriei, fie la un notar public din raza teritoriala al ultimului domiciliu comun.
Nu puteti obtine asistenta juridica gratuita a doi avocati in acest caz:
-asistenta juridica nu este obligatorie in divort pe de o parte, iar pe de alta parte ,pentru a se dipune astfel ,se cer a fi indeplinite anumite conditii speciale cum ar fi lipsa mijloacelor materiale sau un venit conform Oug 51/2008.
Divortul administrativ
myno
Buna ziua !
Va rog frumos sa imi spuneti dezavantajele acestui tip de divort deoarece este ceva nou si nu am informatii. Daca alegem acest tip de divort ,cum ... (vezi toată discuția)
Divort
florinlacan
Buna ziua, as dori sa imi spuneti cat dureaza desfacerea unei casatorii in urma careia a rezultat un copil minor si care sunt costurile unui divort si daca e ... (vezi toată discuția)