avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Convorbire telefonica inregistrata de o persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Convorbire telefonica inregistrata de o persoana fizica

Am avut un client, Intreprindere Individuala , de la care nu mi-am incasat onorariul(nu am incheiat contract).Are control de fond si mai are la mine 2 dosare.Am refuzat sa dau dosarele fara sa-mi primesc banii.Ma ameninta acum ca ma reclama (nu am semnat nici o hartie sau proces verbal din care sa rezulte ca am acele acte).Spune ca ma reclama in baza convorbirilor telefonice inregistrate!
Care e parerea dumneavoastra?Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
inacris, utilizator
Cel mai recent răspuns: inacris , utilizator 11:46, 14 Martie 2012
In conditiile incalcarii art.70 - art.77 - Respectul vietii private si al demnitatii persoanei umane, raspunde in czul in care il actionati in instanta. Totusi in dovedirea unei infractiuni el poate prezenta organului de cercetare acele inregistrari (nu ca ar fi si admise ca proba de instanta) pentru a avea un argument in plus, in ceea ce sustine.
Faptul ca dvs ati avut o convorbire telefonica in care ati acordat consultanta in calitate de amic (nu si de furnizor de servicii pentru ca nu exista contract) asta nu inseamna decat ca ati ajutat pe cineva. Faptul ca aveti calificarea de contabil si studiile necesare doar a facut posibil acest ajutor. In schimb daca in conversatiile dintre parti apare si: "nu iti dau dosarele daca nu ma platesti".....este mai problematic, deoarece poate sustine ca nu ati semnat un contract, dorind sa incasati banii la negru....deci evaziune fiscala.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii upc suspendate, desi platite tuilleries tuilleries Buna ziua! Am intampinat urmatoarea situatie: in luna iulie am vorbit la telefon, serviciu achizitionat de la UPC impreuna cu Internet si TV) mai mult decat de ... (vezi toată discuția)
Proble cu cosmote nelush nelush Buna ziua , am si eu o intrebare. Am avut un contract cu Cosmote, reziliat de catrea Societate la inceputul lui 2007. La finele lui 2006, am sesizat serv. ... (vezi toată discuția)
Sunt valabile inregistrarile telefonice ca si proba in instanta? catacata2011 catacata2011 Buna seara! ma adresez celor care au la cunostinta urmatoarea problema! inregistrarile convorbirilor telefonice sunt considerate probe in instanta?Si ma refer ... (vezi toată discuția)