Nu vi se pare ca in ultima vreme daunele platite victimelor sunt cam mici iar timpul de 5-6 ani in care se rezolva cauzele e cam lung, ar trebui sa se ia masuri in acest sens, alfel ar putea fi motiv de nemultumire si de riscul aparitiei fenomenului: imi fac dreptate singur, voi ce parere aveti.
Da, aceasta ar fi solutia ideala, dar asa s-ar desfiinta CEDO:D
Eu acum, de pilda, vad un val de cerereri la CEDO facute de tatii din Romania care sunt discriminati de instante.Pacat, pentru ca lucrurile in dreptul familiei nu sunt chiar atat de complicate precum par.
Nu cred ca o eventuala cretere economica ar reduce numarul de cauze la CEDO.
Cei care se plang au in vedere incalcarea unor drepturi garantate de conventie.
Romania are foarte multe cauze pe proprietati, Mare Britanie pe cercetari nelegale si incalcarea unor drepturi fundamentale, Turcia pentru tortura, rele tratamente,etc.
-totusi unde e frumos, salarile mari oameni nu fac chiar atatea procese si se plang ca la noi dar cu legea asta noua ca Csm cu ministerul de Finante va obliga pe magistatii condamnati la Cedo la plata despagubirilor e un motiv pt judecatori sa le fie teama de ceva si sa respecte legea mai mult.
Tare as vrea sa vad si pe asta ... un judecator sa plateasca statului roman daune pentru ca a pronuntat o solutie cu care CEDO nu este de acord.
De fapt, asa ceva era si pana acum .... dar ;)
Violare corespondenta
ietam
In Romania , din pacate , multi oameni nu cunosc bine legile , de aceea existati voi avocatii , juristii etc. Am facut anul trecut plangere penala intai la ... (vezi toată discuția)