avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Pareri despre Cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Pareri despre Cedo

Nu vi se pare ca in ultima vreme daunele platite victimelor sunt cam mici iar timpul de 5-6 ani in care se rezolva cauzele e cam lung, ar trebui sa se ia masuri in acest sens, alfel ar putea fi motiv de nemultumire si de riscul aparitiei fenomenului: imi fac dreptate singur, voi ce parere aveti.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:24, 22 Noiembrie 2008
Da, aceasta ar fi solutia ideala, dar asa s-ar desfiinta CEDO:D

Eu acum, de pilda, vad un val de cerereri la CEDO facute de tatii din Romania care sunt discriminati de instante.Pacat, pentru ca lucrurile in dreptul familiei nu sunt chiar atat de complicate precum par.

avocat Claudiu Lascoschi
-cred ca si cresterea economica, totul nou si renovat (case, infrastructura...) salari mai mari ar reduce numarul de cauze.
Nu cred ca o eventuala cretere economica ar reduce numarul de cauze la CEDO.
Cei care se plang au in vedere incalcarea unor drepturi garantate de conventie.
Romania are foarte multe cauze pe proprietati, Mare Britanie pe cercetari nelegale si incalcarea unor drepturi fundamentale, Turcia pentru tortura, rele tratamente,etc.

avocat Claudiu Lascoschi
-totusi unde e frumos, salarile mari oameni nu fac chiar atatea procese si se plang ca la noi dar cu legea asta noua ca Csm cu ministerul de Finante va obliga pe magistatii condamnati la Cedo la plata despagubirilor e un motiv pt judecatori sa le fie teama de ceva si sa respecte legea mai mult.
Tare as vrea sa vad si pe asta ... un judecator sa plateasca statului roman daune pentru ca a pronuntat o solutie cu care CEDO nu este de acord.
De fapt, asa ceva era si pana acum .... dar ;)

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta ietam ietam In Romania , din pacate , multi oameni nu cunosc bine legile , de aceea existati voi avocatii , juristii etc. Am facut anul trecut plangere penala intai la ... (vezi toată discuția)
AcÞiune cedo daune morale si materiale miki70_is miki70_is Am avut un proces civil pe care l-am câştigat atât pe fond cât şi în recurs,întrebarea este pot să intentez acţiune directă la CEDO pentru daune ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac plagere la cedo, cum procedz?? andrey_=ascani andrey_=ascani Am fost arestat intr-un dosar in care eram acuzat de \"trafic de persoane\", am fost arestat pe 28mai 2009 , am stat in arest 174 de zile dupa dosarul a ... (vezi toată discuția)