Nu vi se pare ca in ultima vreme daunele platite victimelor sunt cam mici iar timpul de 5-6 ani in care se rezolva cauzele e cam lung, ar trebui sa se ia masuri in acest sens, alfel ar putea fi motiv de nemultumire si de riscul aparitiei fenomenului: imi fac dreptate singur, voi ce parere aveti.
Magistratii care trimit statul in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), prin comiterea unor erori judiciare cu rea credinta sau grava neglijenta, vor fi cercetati disciplinar de catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), iar Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va sesiza organele de urmarire penala. MEF se va constitui parte civila, cu suma platita pentru repararea prejudiciului.
-cat despre tatii care sunt discriminati... eu sunt de parere ca barbati sunt in general discriminati fata de femeie de instantele de aici doar in cazuri mai grave si cu dovezi clare se aplica legea din cate stiu eu.
Eu m-am batut cu parchetele in procese penale in vremuri in care codul de procedura penala era de-a dreptul comunist si nu am intalnit discriminari atat e grave cum se intampla daca tatal are probe, are dreptate si cere increintarea minorului.
Eu vorbesc ceea ce este actual (cca 2 saptamani) ar mai am recursul pe o oronanta si daca nu se admite recursul nici nu astept reactarea hotararii si trimit clientul la CEDO.
Cat priveste aceasta ordonanta a guvernului, nu aceasta este calea care va rezolva problema.Statul nu poate actiona decat in conditii foarte restrictive.
Acest act normativ se elaboreaza numai pentru a se incerca pe hartie garantarea respectarii drepturilor fundamentale consacrate de CEDO.
Un judecator nu poate fi condamnat penal pentru ca nu respecta jurisprudenta CEDO. Deci...
In schimb poate fi vorba e o raspunere disciplinara fara a fi atrasa si raspunerea penala.
Violare corespondenta
ietam
In Romania , din pacate , multi oameni nu cunosc bine legile , de aceea existati voi avocatii , juristii etc. Am facut anul trecut plangere penala intai la ... (vezi toată discuția)