avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... extradare,sfat admisibilitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

extradare,sfat admisibilitate

Buna ziua, am si eu o intrebare cu privire la extradare europeeana,in cazul in care persoana condamnata in romania la 3 ani, pt violare de domiciliu al2,iar in tara in care se afla, infractiunea de violare de domiciliu este pedepsita de la 6 luni la 2 ani,se poate admite cererea de extradare in conditiile in care in convetia europeena de extradare, PARIS 1957,la art.2,alin.1 , se precizeaza ca faptele ar trebui pedepsite cu o masura privativa de libertate de cel putin un an sau mai mult !!???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:52, 23 Martie 2012
Din ceea ce spuneti pare sa aiba dreptul la rejudecare dupa extradare daca nu a fost prezent la judecata sa.
foarte greu de rasturnat situatia din moment ce a fost condamnat definitiv.
daca e recidivist banuiesc ca deja stie asta.
mai mult, avand in vedere ca stia de plangerea impotriva sa , nu a ramas sau nu a angajat avocat care sa se ocupe de solutionarea dosarului , parerea mea e ca nu prea are sanse de izbanda.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
doberv, utilizator
Rejudecarea dupa extradare ii da dreptul la o noua judecata.
Singura problema ar fi aceea ca ar fi arestat o vreme...pana la solutionarea situatiei...daca este nevinovat.
Se poate insa sa fie si judecat in stare de libertate chiar daca este condamnat...dar va dura pana sa fie pus in stare de libertate.
Este insa foarte dificil de realizat asa ceva.
pina la acest dosar nu am crezut ca cineva poate fi condamnat daca nu este nevinovat, chiar asta imi lasa un gusta de dispret total fata de justitia romana si chiar si societatea romanesca, chiar daca poate exagerez, dar in acest caz , in care unor nenorociti care terorizeaza un sat intreg, care bat femei si batrani,dar care au ceva legaturi in justitie,li se fac favoruri de a condamna pe cineva care chiar are un punct de vedere moral,si face un lucru minor dar nu ilegal,cind aceste personaje din asa zisa justitie nu iti dau dreptate , ce ramane de facut !!?????? justitia in viziunea mea inseamna dreptate. dar poate ca gresesc !! oricum multumesc celor care au raspuns la intrebarea mea ,si le doresc sanatate !!
Cateodata vinovatia poate exista si fara ca persoana sa stie acest lucru.

Alteori se poate intampla sa fie condamnata in lipsa si o persoana nevinovata.

Din aceste motive intotdeauna le zic la oameni sa isi angajeze avocat corespunzator cazului si sa se apere.

In cazul dvs. este greu de spus ceva fara a se analiza probatoriul de la dosar si a se stabili de avocat daca ati avea sau nu sanse la o rejudecare dupa extradare.

Daca nu veti avea dreptul la o rejudecare dupa extradare nu se mai poate face nimic.
Adica va trebui sa executati pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scot un prieten din puscarie bebesan bebesan Povestea sta cam in felul urmator : in 2006 prietenul meu a fost in padure si a taiat 5 lemne (era lemn de foc , fag ) , a fost prins si judecat . in vara lui ... (vezi toată discuția)
Pot obtine o suspendare ? ContSters262966 ContSters262966 am un dosar bagat in tribunal din luna mai, pentru un furt de fier vechi cu o paguba de 500 de lei ,am fost impreuna cu alt baiat , eu acum nu sunt in tara ... (vezi toată discuția)