avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aspecte succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aspecte succesiune

salut : am si eu o intrebare mama cu tatal meu sau despartit si eu sunt singurul copil , tatal meu sa recasatorit si bunica mea ( mama tatalui ) e bolnava rau bunicu a murit daca moare si bunica tata poate vinde casa mamei lui fara acordul sau semnatura mea , sunt major
Nu ai practic nici un drept de proprietate iar tatal poate face ce vrea cu imobilul dupa decesul bunicii daca nu se intampla intre timp ceva.

Dupa decesul bunicului tatal tau a primit 37,5% din imobil iar bunica are in acest moment 62,5% si dupa decesul bunicii el va mosteni tot, adica 100% din imobil.

Daca intre timp bunica face un contract de vanzare cumparare prin care iti vine partea ei din casa, tatal, poate dupa decesul bunicii sa conteste imobilul in instanta drept donatie deghizata si are sanse sa castige toata casa.

Bunica poate sa iti lase un testament prin care sa iti lase 1/2 din partea ei din casa, adica sa iti revina tie 31,25% din imobil, asa vei avea si tu o parte din imobil. Poate sa faca acelasi lucru prin donatie.
Varianta optima este vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Mergi la notar si informeaza-te.
clauza de intretinere (practic contract de intretinere) este supusa reductiunii libertatilor excesive.
dac locuiesti in casa bunicii poti sa incerci pe drepturili locative ..
dar si asa cred ca tot tatal tau e indreptatit sa faca ce vrea cu casa si nu trbuie sa iti ceara parerea
si cum ti-am spus si eu si av munteanu alex sa iti faca bunica donatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie foarte delicata.vanzare-cumparare/donatie/testament? tibi12 tibi12 Va salut cu respect si sper ca cineva sa ma poata ajuta in urmatoarele: locuiesc cu parintii mei(casatoriti) intr-o casa impartita pe jumatate (fara vreun act ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici maxxu09 maxxu09 Va rog sa-mi spuneti cum as putea mosteni casa bunicilor din partea mamei de la tara si terenul care il are pe langa ea. E o situatie mai incurca; eu nu port ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire reya reya buna ziua! ma numesc madalina si as dori sa va consult cu privinta la un act de mostenire. bunicii mei, parintii mamei mele, doresc sa incheie un act de ... (vezi toată discuția)