avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere

daca fostul sot nu plateste pensia de intretinere a copiilor mai multe luni la rad, cul il pot constrange s-o faca? poate fi dat in judecata? dupa cite luni de la neachitarea acesteia se poate actiona in justitie?
Ii puteti face plangere penala pentru abandon de familie( neplata timp de 2 luni consecutiv) sau il puteti executa silit.
Puteti cere infiintarea popririi pe salariul fostului sot.
Sau puteti depune plangere la parchet pentru ,,abandon de familie,, , dupa neplata timp de 2 luni a pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere? conium conium Buna ziua , va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere ContSters67688 ContSters67688 Ce as putea face in urmatoarea situatie: Fostul sot nu a platit pensie alimentara, eu avand hotarare judecatoreasca am angajat un avocat care a trimis o hartie ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara kinder_doina kinder_doina Buna ziua!cum il pot actiona in instanta pe fostul sot pt neplata pensiei alimentare? Nu a mai platit.o de 4 luni. (vezi toată discuția)