avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor sau nu?

Buna ziua ,
Rog sa ma ajutati cu un sfat...
Am un prieten, care in urma cu 3 ani a fost agresat inpreuna cu alte persoane de un vecin un pic "afumat" , iar atunci cand acel vecin a incercat sa il loveasca cu o bucata de lemn , acesta a luat alta de pe jos si l-a lovit in cap...
In urma loviturii vecinul a fost internat la Spitalul de urgenta Arseni Bagdasar, avand un traumatism cranio-cerebral in urma caruia a primit un certificat de 105 zile de ingrijiri...
A avut loc procesul la Tribunalul Arges.. si a primit o condamnare de 7.5 ani cu executare fiind incadrat la art. 175 CP lit .i ... pentru tentativa de omor calificat...
apoi a urmat recursul la Curtea de Apel unde a primit 4 ani cu suspendare, iar in urma recursului procurorului , la Inalta Curte de Casatie ji Justitie a fost anulata hotararea curtii de apel si a primit acei 7.5 ani cu executare de la tribunal...

Ce se mai poate face ? contestatie , judecarea in complet de 5?
nu trebuia incadrat la omor din culpa ? sau altceva?
circumstantele atenuante nu se iau in considerare? nu trebuia redusa pedeapsa? ( nu a avut nici macar o amenda pana acum, si-a recunoscut fapta, )

dosarul este 2240/109/2010 Tribunalul Arges...

Multumesc tuturor celor care o sa raspunda acestui mesaj...

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:02, 4 Aprilie 2012
Da,culpa nu se poate retine.
Se putea insa incadra pe art 182 CP.
Exista diferenta mare de pedeapsa...
Stiu un caz in care am redactat recursul in care desi s-a pus viata pericol si 2 instante au considerat tentativa de omor lovirea persoanei cu picioarele ICCJ a schimbat incadrarea juridica.
La noi, nu se prezinta obiectul respectiv sa il vada instanta.
Este o mare problema deoarece obiectul conteaza sa fie vazut in materialitatea sa si nu in...poze...
Trebuie stiuta greutatea,etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)
Omor sau autoaparare? robiy robiy Buna ziua.Am o problema cu fratele meu care intr`o seara s-a dus intr`un bar si un barbat a sarit la el cu cutitul.In urma altercatiei,fratele meu nu a fost ... (vezi toată discuția)
Cum ati motiva in favoarea victimei? 1993z 1993z Victima, a intrat pe reteua de socializare facebook, unde a adaugat in lista o fata. Insa pe contul respectivei persoane statea mai mult online prietenul ... (vezi toată discuția)