Buna ziua poate sami zica si mie cineva ce inseamna ca o hotarare este legaliata si investita cu formula executorie ? Inseamna aceasta ca o hotarare este irevocabila sau nu?Multumesc
Hotararea legalizata este o copie legalizata de instnata de judecata de pe hotararea pronuntata intr-o cauza ...
Investirea cu formula executorie se efectueaza in conditiile in care se doreste punerea in executare a hotararii judecatoresti .. Se investesc cu formula executorie prevazuta de art. 269 alin. 1 C.proc.civ. hotararile care au ramas definitive ori au devenit irevocabile, precum si orice alte hotarari sau inscrisuri, pentru ca acestea sa devina executorii, in cazurile anume prevazute de lege.
Buna ziua aici este vorba despre o hotarare pentru custodia copiilor daca este cu formula executorie este si irevocabila va rog raspundetimi cu da sau nu mai pe limba mea exact daca actu este legalizat si cu formula executorie mai am nevoie de semnatura tatalui copiilor pentru pasapoarte minori .Va multumesc
Cel mai simplu este sa va uitati pe hotarare.
Functionarul care a legalizat-o trebuia sa mentioneze la final: "definitiva si irevocabila".
Aproape sigur este si irevocabila, adica nu mai poate fi atacata cu recurs.
Nu mai aveti nevoie de acordul tatalui, daca vi s-au incredintat copiii (anterior lunii octombrie 2011) sau s-a stabilit ca exercitati autoritatea parinteasca in mod exclusiv (daca solutia a fost data de instanta dupa intrarea in vigoare a Noului Cod civil).
Prin hotarare ce s-a decis cu privire la exercitarea autoritatii parintesti asupra minorilor (custodia copiilor)? Aceasta se va face in comun de ambii parinti sau numai de dvs ?
Hotarire divort
mary__
am doi copii ....sint in divort cu fostul sot
un copil este la mine, celalalt la sot.
azi am primit hotarirea de divort,si am fost instiintata ca ambii copii ... (vezi toată discuția)