avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand voi primi daunele morale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand voi primi daunele morale?

In urma unui proces penal in care am fost victima si s-a terminat pe 2 aprilie 2012 instanta a hotarat sa primesc daune morale. In cat timp infractorul este obligat de lege sa-mi dea banii ca despagubire? mentionez ca este definitiv si irevocabil/
Multumesc pentru raspuns. Cine a spus ca justitia este oarba a avut dreptate.Infractorii sunt lasati liberi ,iar victimele sunt lasate la voia intamplarii ca nu au bani sa-si angajeze un avocat. Anul trecut fetitza mea de 14 ani a fost dusa la produs , iar individul este liber , cat despre daune morale infractorul mi-a spus ca-mi va da cat are si cand are. Ce putere am eu sa fac dreptate ficei mele ?
Dar mai exista si justitia divina, eventual si dvs puteti profita de justia romaneasca de 2 bani...
pegas001 a scris:

Multumesc pentru raspuns. Cine a spus ca justitia este oarba a avut dreptate.Infractorii sunt lasati liberi ,iar victimele sunt lasate la voia intamplarii ca nu au bani sa-si angajeze un avocat. Anul trecut fetitza mea de 14 ani a fost dusa la produs , iar individul este liber , cat despre daune morale infractorul mi-a spus ca-mi va da cat are si cand are. Ce putere am eu sa fac dreptate ficei mele ?

Daca nu iti plateste daunele morale poti sa incerci sa vorbesti cu procurorul sa vedeti ce puteti face ca sa anulati suspendarea executarii pedepsei pe motiv de neplata a despagubirilor.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici sa sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct. 3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
pegas001 a scris:

Dupa cum am mai spus fetita mea a fost victima unui traficant de minore in noiembrie 2011, pe atunci avea 14 ani. Infractorul este liber , primind 3 ani cu suspendare. Daunele morale pe care trebuia sa le primesc s-au pierdut pe drum undeva. Ca sa merg cu executor la poarta lui, acest individ nu are nimic pe numele lui. si nici servici nu are. Chiar nu mai pot face nimic pentru a primi daunele morale.?

legally_aid a scris:

Faptul ca executarea pedepsei i-a fost suspendata infractorului, nu inseamna ca este liber. El este un condamnat, care, daca intr-un termen determinat va incalca niste obligatii, va executa pedeapsa in stare de detentie.
Cu privire la daune, din pacate, pentru a putea fi executat silit ar trebui sa detina in proprietate bunuri sau macar sa realizeze venituri.

pegas001 a scris:

Iar daca nu are niciun venit ce fac? parintii lui sunt dispusi sa-l tina fara servici pana se prescrie. multumesc.

Doresc sa i-se faca dreptate ficei mele.Inculpatul desi are 3 ani cu suspendare nu are servici si nici imobil pe numele lui.Astazi parintii lui mi-au spus ca fiul lui nu are bani sa-i plateasca ficei mele despagubiti.In concluzie fica mea care acum are 15 ani a ramas cum spune o vorba din batrani ,, si batuta si cu banii luati,, Asta este justitia in Romania.Esti sarac nu te ajuta nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crima proces in curs C.Fabyola C.Fabyola reformulez intrebarea Sotul meu a fost ucis ( omor deosebit de grav) intrebarea mea e,am cerut despagubiri ( cheltuieli de imormantare de judecata si daune ... (vezi toată discuția)
Danu morale în caz de ucidere din culpã dinata dinata am un prieten a cărui tată a fost victima unui accident de circulaţie, în urma căruia si-a pierdut viata.Ne interesează în cazul unui eventual proces ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de plata daune morale, consecinte de natura penala adelinaromina adelinaromina Buna ziua. Sotul meu a fost parte civila in procesul in care se judeca condamnarea ucigasului tatalui sau. In proces el a cerut daune morale.Procesul s-a ... (vezi toată discuția)