avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fratele poate fi coasigurat la sanatate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fratele poate fi coasigurat la sanatate?

Il pot trece pe fratele meu pe asigurarea mea medicala daca nu are venit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 23 Iunie 2018
Neoplasmul intra la programe nationale platite de stat.
Mergeti la casa de asigurari de care apartineti si solicitati adeverinta de asigurat cu documentele mentionate mai jos
Ordinul CNAS 617/2007
Documentele justificative privind dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei

ART. 20
(1) Persoanele care beneficiaza de asigurarile sociale de sanatate fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse vor face dovada incadrarii in una dintre aceste categorii printr-un document justificativ - adeverinta, eliberat de CAS, potrivit fiecarei categorii, pe baza urmatoarelor documente:

g) pentru bolnavii cu afectiuni incluse in programele nationale de sanatate stabilite de Ministerul Sanatatii Publice, pana la vindecarea respectivei afectiuni, pe baza actului de identitate, a adeverintei medicale eliberate de medicul curant sau de medicul coordonator al programului de sanatate, a documentului eliberat de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile, precum si a declaratiei pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca, pensie sau alte surse;

Documente necesare obtinerii adeverintei:
BOLNAVI CU AFECTIUNI INCLUSE IN PROGRAMELE NATIONALE DE SANATATE
copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg.2,3,4 si mutatia)
Adeverinta medicala eliberata de medicul curant sau de cel care coordoneaza programul de sanatate cu specificarea: este inclus in Programul National de Sanatate incepand cu data ....
Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2007 – 2012 de la Adm.Fin.a Sectorului de domiciliu (original) –
Adeverinta are valabilitate 1 an.

Buna ziua! Daca as dori sa coasigur sora mai mare dar care este maritata si poarta alt nume este posibil?
Fratele nu poate fi coasigurat al sorei lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un diabetic plateste asig. de sanatate? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Un diabetic, care nu are nici un fel de venit, plateste asigurarea de sanatate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de un ajutor pentru medicamentele necesare gratuit tinand cont ca nu am nici un venit? delioara74 delioara74 Buna ziua ,am o problema grava,sunt bolnava de circa 4 ani de hepatita cronica b,artrita reactiva,tiroida auto imuna,si am 4 operatii,cum pot beneficia de un ... (vezi toată discuția)
Plata sanatate kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O persoana care nu mai are nici un fel de venit de un an si jumatate, a fost depistata cu diabet si trebuie internat in spital. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)