avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impozitare salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impozitare salarii compensatorii

Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud discutii cum ca se impoziteaza 16%, 33 % dar nimeni nu imi poate spune ceva concret. Va rog mult ajutati-ma sa ma lamuresc pana la urma cat la suta se impoziteaza aceste salarii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 31 Ianuarie 2013
CASS inseamna contributia la asigurari sociale de sanatate (datorata in cazul salariilor compensatorii in procent 5,5%)si CAS contributia la asigurari sociale (datorata in cazul salariilor compensatorii in porcent de 10,5%) sau nu e asa? Aici gresesc?

Eu am inteles din lege ca titlul IX indice 2 se refera la: " contribuţiile sociale definite la art. 2 alin. (2) sunt contribuţii sociale obligatorii:
ART. 2 Impozitele, taxele şi contribuţiile sociale reglementate de Codul fiscal
..........(2) Contribuțiile sociale reglementate prin prezentul cod sunt următoarele:
a) contribuțiile de asigurări sociale datorate bugetului asigurărilor sociale de stat;
b) contribuțiile de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate; ...........
De aici eu inteleg ca include si CAS si CASS, la definitii am citit la fel. Eu tot asa inteleg, ca atr. 296 indice 2, 3, 4 si in continuare, se refera la toate contributiile sociale (si CAS si CASS), iar daca un anume pct. se refera doar la o anumita contributie, scrie asta in mod expres (de ex. la 296 indice 9 scrie clar ca e vorba doar de contributia pensionarilor la CASS).

De fiecare data cand citesc eu inteleg la fel, imi cer scuze daca gresesc.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
guiualina, utilizator
Nu este vorba de greasala .. a gresi e omeneste .. intr-adevar , CASS se refera la contributia pentru asigurari sociale de sanatate ...care are o reglementare aparte in codul fiscal.

Cred ca cel mai bine este sa va raspunda un contabil sau consultant fiscal pe aceasta tema .. calcul si retinere contributii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii popyaly_cry popyaly_cry Buna ziua. La primirea de salarii compensatorii ca urmare a unei concedieri va rog sa-mi spuneti ce impozite si taxe salariale sunt trase din cuantumul ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii irina69 irina69 daca societatea hotaraste disponibilizari colective , pentru care se acorda doua salarii compensatorii nete pe unitate, se opresc pentru aceste salarii ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii idanys idanys HG nr. 119/2014 - modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 - sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii ... (vezi toată discuția)