avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Violarea secretului corespondentei de catre ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Violarea secretului corespondentei de catre functionari publici

Consultand dosarul cauzei in care sunt parte, am vazut ca a aparut in dublu exemplar, ca doua file ale dosarului (netrecut in notle grefierului, netrecut prin registratura) o adresa de raspuns la o petitie a partii adverse catre o institutie a statului. Functionarii institutiei nu numai ca a raspuns partii adverse ca am trimis o cerere de informare publica, dar a transmis acesteia si continutul cererii de informare publica pe care eu o transmisesem acestei institutii in 2011, incalcand secretul corespondentei mele private cu institutia statului.
Pe cine trebuie sa chem in judecata pentru raspundere civila delictuala, institutia sau pe cei doi functionari semnatari ai raspunsului, si carei instante sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: integrity , utilizator 06:20, 11 Aprilie 2012
integrity a scris:

dar a transmis acesteia si continutul cererii de informare publica

Avand in vedere precizarea dvs privitor la caracterul de "informare publica",pe cale de consecinta informatia respectiva nu face parte din informatiile cu caracter special
In eventualitatea in care apreciati ca detineti probe indubitabile care sa dovedeasca ca ati suferit prejudicii de imagine,de reputatie sau de onoare prin raspunsul emis de catre functionarii institutiei,aveti dreptul a formula plangere impotriva institutiei prin reprezentanti functionarii in cauza

Ceea ce tine de proces este public.
Asa cum aveti dvs. dreptul asa au si alte parti dreptul.
In consecinta nu s-a incalcat legea.
Stimate Domnule avocat "lascoschi"
Dumneavoastra ori nu ati citit ceea ce am scris ori nu stiti ca o corespondenta privata cu autoritatile/institutiile statului este confidentiala si nu devine informatie publica ce poate fi transmisa unui tert.
EX. Nu este nicidecum legal ca la cererea dumneavostra, sau la cererea oricarui tert, o institutie sa va transmita ca in data de x eu am formulat catre institutia respectiva o cerere de informare publica si sa va transmita si continutul acesteia.
Datele mele personale si corespondenta mea cu institutia sunt confidentiale.
Aceasta se numeste infractiune (art 195 si 196) iar interdictia e prev la art 46 legea 188/1999
Nicio petitie nu devine informatie de interes public daca a fost facuta prin corespondenta privata decat cu acordul expres al petentului. Datele mele personale sunt protejate de lege, si dv nu le puteti folosi ca sa culegeti informatii despre corespondenta mea personala cu institutii/autoritati ale statului.
Doar justitia, parchetul, politia au acest drept, daca au in vedere cercetarea incalcarii vreunei legi, norme juridice, drepturile si liberatile persoanelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii de interes public hades hades conform art. 2 lit b) din L 544/2001 prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile ... (vezi toată discuția)
Transmitere date personale de catre banci MIKE2414 MIKE2414 Buna ziua , as avea o intrebare catre un avocat daca se poate , privind noua lege conform careia bancile sunt obligate sa trimita zilnic catre anaf date cu ... (vezi toată discuția)
Baza legala pentru restrictionare acces al unui salariat la o baza de date interna Krissia . Krissia . As vrea sa stiu in ce baza legala un angajator poate dispune restrictionarea accesului la o baza de date interna, pentru un salariat ? Ce documente ar trebui ... (vezi toată discuția)