avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cand se pensioneaza un functionar public?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cand se pensioneaza un functionar public?

Cand se poate pensiona un FP care ocupa o fc.pub.de conducere, care a indeplinit conditiile de pensionare de un an, dar, deoarece ocupa un loc foarte caldut nu vrea sa renunte usor la el. Poate fi sesizat cineva sau daca doreste persoana respectiva poate ramane in fc.pana la adanci-adanci batraneti?Mentionez ca in cadrul institutiei este si persoana care se ocupa cu RU.
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 13:34, 23 Aprilie 2012
1. se cumuleaza pensia de invaliditate gr 3 cu salariul
2. functionarul public care a atins stagiul minim de cotizare si varsta standard, ii inceteaza de drept raportul de serviciu, lucru constatat prin act administrativ.
dosarul de pensie de vechime il poate depune si mai tarziu daca asa vrea..ca poate vrea sa mai munceasca in privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca un functionar public trecut de varsta de pensionare sa lucreze in continuare in cadrul unei primarii? zzzionut zzzionut Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca un functionar public trecut da varsta legala de pensionare( are 65 de ani) sa lucreze in continuare in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu tina_d tina_d Este legal ca unui functionar public sa-i inceteze raportul de serviciu inainte de aparitia deciziei de pensionare? Dosarul de pensionare a fost depus cu o ... (vezi toată discuția)