avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar disperat dupa bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar disperat dupa bani

Buna seara!
Sunt un fost chirias si in urma cu doua zile m-am trezit la serviciu cu o petitie din partea fostului proprietar prin care ma numeste "escroc" spunand ca ii datorez cateva mii lei in urma "reducerilor" pe care mi le-a facut. Pe scurt, in urma cu 4 ani am inchiriat apartamentul de la acesta cu contract de inchiriere la Administratia Financiara. De-a lungul timpului am negociat cu acesta valoarea chiriei, fapt consemnat prin acte aditionale la contractul de inchiriere in care au fost inscrise noile valori. In urma cu doua luni am achizitionat o locuinta. L-am anuntat cu o luna inainte ca intentionez sa ma mut. Cand a venit momentul, proprietarul a luat-o razna, sechestrandu-mi si o parte din bunuri, refuzand sa reziliem contractul (contractul de inchiriere nu este reziliat nici in prezent) si refuzand orice dialog. Mentionez ca sunt cadru militar si aceasta petitie mi-a adus atingere imaginii mele la serviciu dar si in comunitatea unde am locuit cu chirie. As dori un sfat cum sa procedez cu acest proprietar si o consiliere juridica daca se poate. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2012
mese76, utilizator
Cel mai recent răspuns: mese76 , utilizator 08:35, 4 Iulie 2012
Sustinerile proprietarului cu privire la cei 8000 leu sunt nejustificate si nu are dreptul la ei conform relatarii dvs. bazata de inscrisuri.
Referitor la cei 350 de euro dati cu titlu de garantie aveti dovada scrisa?
Daca aveti dovada scrisa il puteti actiona in judecata.
Intretinerea trebuie achitata de dvs. pentru perioada cat ati locuit acolo.
Rezilierea contractului trebuia facuta in forma scrisa.Aici este posibil sa aveti o problema...
daca nu ati reziliat contractul ,inseamna ca sunteti inca chiriasul ''LEGAL '' al spatiului , iar faptul ca el va schimbat yala , va ajuta enorm ! de ce ? ptr a-l liisti , nu aveti alta cale decat sa mergeti la circa de politie si sa faceti plangere ptr " tulburarea folosintei " si ptr faptul ca va ingradeste accesul al bunurile proprii ... de obicei cu astfel de ''oameni " / caractere , nu ve ti putea face o intelegere amiabila niciodata .. ei asa sunt ... ''formati " cand nu le convine ceva !
va sfatuiesc sa prezentati toate dovezile pe care le aveti ,dar si metionarea lasarii in garantie a sumei mentionate , recunoasteti ce aveti de achitat si expuneti cauza cat mai detaliat .
in cazul in care , proprietarul nu a declarat suma reala la fisc, iarasi aveti ''un as in maneca " oricum este mult mai bine ca inainte de a va prezenta la politie sa consultati un jurist/ avocat , ca atunci cand va ave ti duce sa stiti cum sa formulati plangerea.
Insa ii poate datora si chirie...
Sunt aspecte care trebuie analizate in concret de avocatul dumnealui in cazul in care se va ajunge la proces...
Multumesc tuturor pentru raspunsurile primite. Pana la urma proprietarul a dat declaratie la politie ca imi va restitui bunurile dar sa-l sun eu ca el nu ma suna. L-am sunat si se face ca nu ma aude :)... spune intr-una "Alo...alo... " si inchide. I-am trimis sms sa-mi comunice ora si data la care pot sa mi le ridic...nu a dat niciun raspuns. Miercuri ii voi face inca o plangere de data aceasta penala pentru tulburare de posesie si sechestrare de bunuri. A sunat si pe la serviciu si m-a jignit si pe mine si pe alte persoane pentru ca nu i-au dat noua adresa spune ea "pentru a ma da in judecata" (adresa mea fiind o data cu caracter personal nimeni de la serviciu nu i-a comunicat-o).
Despre datoriile mele... chiria este achitata pana in ultima zi in care am stat acolo (cand m-am mutat am instiintat administratia blocului in scris...am si adeverinta primita de la ei), utilitatile la fel pana in ultima zi platite de mine, numai intretinerea in valoare de 1400 lei ramanand neplatita.
Singura dovada ca i-am platit acea garantie este o declaratie a lui (semnata in prezenta a doi martori), in care aminteste ca "suma oferita ca si garantie in anul 2008 a fost folosita la igienizarea apartamentului" dar nu precizeaza in acea declaratie despre ce suma este vorba-350E. (Dupa ce mi-a incuiat usa proprietarul a doua zi a tras o spoiala pe pereti am inteles). Intre timp a recunoscut si ca nu-i datorez acei 8000 lei. E nebun rau omul.... dar nici nu se lasa. Niciodata nu a negat ca a primit acea suma doar ca nu e dovada scrisa.
Pana la urma am angajat un avocat, l-a notificat in vederea unei intalniri pentru intelegere amiabila, s-a prezentat... nu am ajuns la nicio intelegere iar acum l-am dat in judeacata. Sa vedem cum se va termina toata nebunia asta. Intre timp mi-a mai facut fel de fel de reclamatii la serviciu invocand tot felul de aberatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere apartament elyclaire elyclaire acum doua luni am semnat un contract de inchiriere a unui apartament pt o perioada de 10 luni.In contract si sunt prevazute doua clauze care prevad ca in ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere mirelatanchis mirelatanchis Am un contract de inchiriere a unui spatiu comercial cu o societate comerciala. Contractul este valabil pana in iulie 2011. In acest an am primit chiria doar ... (vezi toată discuția)
Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ... stefanzaharia1234 stefanzaharia1234 Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea ... (vezi toată discuția)