buna ziua, sunt la al 3 lea termen si incriminatii au facut preantampinare aducand inscrisuri false si nerelevante...ce pot face eu? o preintampinare la preintampinare? unde sa scriu si sa dovedesc netemeinicia inscrisurilor....sau pur si simplu scriu ce consider, o fac in 3 exemplare o duc la grefier si astept termenul sa vad ce se mai intampla...
Exact asta am spus si eu in mesajul meu, ca notele scrise se depun dupa inchiderea dezbaterilor.
@Jocandi Causa
Urmeaza al treilea termen, insa nu asta este relevant pentru discutie.Intr-un dosar pot exista si cinci termene fara procedura legal indeplinita cu paratul, deci el va depune intampinare dupa ce va fi legal citat, adica la cel de al saselea termen. Prin urmare, paratul nu depune intampinare la primul termen al cauzei asa cum gresit sustineti, ci la primul termen pentru care este legal citat.
Notele scrise nu se pot depune la fiecare termen de judecata, pentru ca: 1. Note scrise = concluzii scrise = art. 146 Cod procedura civila. 2. Orice alte cereri si sustineri ale partilor cu exceptia celor reglementate de Codul de procedura civila = note de sedinta = in speta, raspuns la intampinare = creatie a practicii.
Pentru identitatea dintre concluzii scrise si note scrise puteti vedea in Mihaela Tabarca, Drept procesual civil, vol. I, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2005, p. 472. Nu tin sa am ultimul cuvant intr-o discutie, insa ar fi nemaipomenit daca m-ati contrazice argumentat.
Poate depune note de sedinta dar nu cred ca are sens.
In apararea finala va putea combate oral si in scris tot ce doreste folosind concluziile scrise.
Procesele se judeca pe baza de probe si mai importante sunt contraprobele decat sustinerile insa daca nu exista contraprobe si sustinerile pot foma aparari daca se bazeaza pe o combatere argumentata si logica.
Daca s-au depus inscrisuri false puteti cere inscrierea in fals.
In acest caz ar fi indicat sa folositi o cerere scrisa.
De regula, in aceasta situatie se face un raspuns la intampinare - binenteles in scris - in care combateti punctual sustinerile adversarului cu argumente juridice si cu referire la probe. Ulterior, puteti face si o nota de probatoriu cu referire la probele de care doriti sa va folositi si teza probatorie pe care o sustineti cu aceste dovezi, ori faptele contrare pe care doriti sa le dovediti.