avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalitati rate bancare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalitati rate bancare

Buna as dorii prin intermediul forumului sa stiu daca pot sa imput angajatorului meu penalitatile calculate in urma neefectuarii platii unei rate lunare datorate intarzierii platii salariului ,mentionez ca intarzierea este intre 5 si 10 zile,pt aceasta perioada banca imi calculeaza penalitati ,va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o modalitate de ami recupera aceste penalitati
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 22 Aprilie 2012
Slabe sanse. Ar trebui sa actionati societatea in judecata pentru nerespectarea datei de achitare a salariului, daca wste mentionat asa ceva in contractul de munca, si sa cereti daune. Instanta este cea care are competenta sa se pronunte asupra acordarii acestora, dar parerea mea este ca, asa cum spuneam, slabe sanse. Ramane sa analizati dumneavoastra oportunitatea actionarii in judecata a societatii, analizand foarte atent si posibilitatea aparitiei unor ,,efecte secundare nefavorabile'' .
,,efecte secundare nefavorabile'' adica repercursiuni ,in contractul de munca este clar specificat data platii salar si avans,dar in ultima perioada angajatorul si-a facut un obicei in a intarzia platile in mod deliberat ,eu stiu ca prioritare sunt plata salariilor si dupa aceea restul furnizori si alte contributii . carei instante ma pot adresa ?
Va puteti adresa Tribunalului in raza careia domiciliati ... invocati prevederile de mai jos:
art.166 (4) C.mun. : Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Plata cu întaziere de catre angajator a sporului la salariu justifica obligarea sa la plata drepturilor baneşti actualizate cu rata inflatiei la data platii efective. Prin urmare, plata cu întarziere a drepturilor baneşti a nascut în patrimoniul salariatului un prejudiciu egal cu diferenta dintre salariul nominal şi salariul real încasat de acesta, diferenta datorata deprecierii monetare produse între momentul la care drepturile baneşti trebuiau încasate şi momentul încasarii lor efective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salarii oanaportar oanaportar Buna seara ! Data platii salariilor pentru toti salariatii institutiei noastre publice este data de 10 a lunii. Salariatii sunt revoltati pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neacordate si daune oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati sa deslusesc urmatoarea problema: In situatia in care angajatorul refuza acordarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Cand este nejustificata intarzierea platii salariului creis creis Apelez la dvs. pt. a ma lamuri cum anume se interpreteaza fraza \"intarziere nejustificata\" din urmatorul articol: Art.166 C.mun. : (4) Intarzierea ... (vezi toată discuția)