As dorii sa aflu si eu raspunsul la o nelamurire de a mea.Am vandut un pamant,bani s`au impartit la 3mostenitori,eu o reprezint pe mama mea acesta fiind decedata.Eu dorecs sa`mi pun bani in banca dar cu clauza :matusa mea sa nu poata sa scoata fara me si nici eu fara ea.Am luat acesta decizie din cauza faptului ca ea nu doreste in niciun fel sa`mi faca un cont in banca ..motivul nu are incredere in me ca il cheltui..acelasi motiv il am si eu..nu vreau sa`mi cehltuiasca nimeni bani!!!
In cazul acesta aveti mai multe posibilitati. Una dintre ele este sa ii transformati in titluri de stat (asa nu ii puteti lua decat la data scadenta), adica sa ii imprumutati statului, randamentul pe termen lung e destul de bun. Spre exemplu daca cumparati 1 titlu de stat scadente in 2017 veti primi 10.000 lei (valoarea unui titlu) + randamentul total in valoare de 4050 lei platit in 6 rate (1 rata pe an) de 675 lei fiecare.
O alta posibilitate este sa achizitionati un imobil, asa cum spune si colega @roxanel
as vrea sa stiu daca intr`adevar sunt mostenitoare daca mama mewa a murit,si au mai ramas 2 surori,sa stiu daca ii pot mosteni partea sio tot odata pot beneficia de bani achizitonati prin vinderea unor pamanturi
Dvs. sunteti mostenitoarea a 1/3 din patrimoniul mamei. Banuiesc ca ati acceptat mostenirea. In acest caz nimeni nu poate fi stapan pe partea de avere ce vi se cuvine. Nu inteleg ce implicatie are matusa in toata povestea?