incercati sa folositi citatele
- nu le-am folosit bine, pentru nu stiu exact cum ar trebui; imi spuneti, va rog cum sa le folosesc?
Personal nu am incredere in oamenii dezordonati!
-problema e ca la despartirea de vechea asociatie, cenzorul a mers cu un tabel in mana sa stranga semnaturi pentru despartirea de vechea asociatie(vechea asociatie incarca lista de plata cu premii acordate angajatilor si cheltuieli nejustificate), deoarece noul presedinte a garantat transparenta in cazul crearii noii asociatii.Multi au semnat spunand "semnez, dar pe dvs va acuz daca nu se platesc la timp facturile", de aceea de buna voie si silit trebuie sa ramana cenzor.
Incep sa inteleg care sunt problemele si de ce mie imi este atat de greu sa fac "situatia soldurilor de activ si pasiv" si ca daca el mi-ar da situatiile asa cum dati dvs cenzorului ar fi usor
Problema e ca lunar caut unde a gresit. Intr-o luna apare pe chitanta cu 0.05 (luna ianuarie), alteori cu 0.6 (luna decembrie) mai putin decat suma datorata de proprietar, iar cand i-a spus a raspuns "mare lucru", numai ca eu pentru a gasi aceste nereguli imi i-a mult timp deoarece nu stiu unde anume e greseala. In ianuarie m-am resemnat si am zis ca ii voi face cenzorului toate evidentele ca sa ii fie mai usor, dar iar trebuia contabilul sa ma uimeasca cu ceva: cenzorul i-a spus macar sa corecteze suma gresita, adaugand 0.6 in chitanta din ianuarie, dar cand l-a intrebat de ce nu a facut asta a raspuns"o trec in februarie". Si apoi ca trece in martie,dar inca nu a reusit.Cum il poate obliga sa o faca(presedintele a fost de fata si in martie a zis "lasa ca trece luna viitoare".
Eu am lucrat ca inginer, apoi ca profesor, am calatorit, dar in viata mea nu am gasit un om atat de calm si de nepasator.Cred ca si daca ar veni sfarsitul lumii nu s-ar agita.
As avea 2 intrebari:
1.Care din urmatoarele operatiuni ii poate cere sa faca cenzorul casierului/contabilului/administratorului(detine toate cele 3 functiile):
-debitori restantieri (ce scrie pe lista de plata nu e real)
-acte nerepartizate(pana acum luam din registru casa si ii ceream lunar un extras de cont pentru ca nu inregistreaza in registru de casa partea a II-a, operatiunile bancare in registru casa)
-bani de decontat
-facturi curente
-facturi restante
2.In februarie a decontat prin casa o penalizare de o zi la Electrocentrale cu toate ca avea in casa 4500 RON si in banca aproximativ 12800RON.I-a atras atentia sa nu se mai intample, rezultatul: tot factura de Electrocentrale nu e achitata inca integral(perioada de gratie era pana azi)
Cenzorul s-a gandit sa convoace Comitetul executiv si sa spuna problemele, dar e sceptic in legatura cu ce solutie va primi.As vrea sa va intreb ce ar trebui sa faca.