@elga50
daca eram o persoana dezordonata si primeam de la cenzor o asa lista de operatiuni de facut, precis faceam atac de cord
daca v-as fi cerut dvs toate acestea va era greu sa mi le dati?
sincer, nu inteleg e ceva care nu intra in atributiile lui?
puneti-i in fisa postului,
adica la casier/contabil/administrator poate cenzorul sa-i faca fisa postului?
nu specificati luna pentru care trebuie sa faca respectiva lucrare
am specificat, deoarece era vorba de un caz concret, marti se tine sedinta de comitet
Nu va mai incurcati cu acte normative
problema e ca altfel imi raspunde: asta e in contabilitatea in partida dubla aici nu e nevoie de nici o evidenta
Sa-l luati cu usurelul
va rog sa ma credeti, din noiembrie de cand s-a infiintat asociatia tot cu binisorul il iau #-o
m-am comportat ca si cu un copil de gradinita pe care il duci de manuta.
eu am un dosar unde inclusiv pe luna februarie am toate evidentele pe care i le-am cerut lui.Daca eu care nu am mai lucrat la o asociatie de proprietari am reusit sa le fac, nu inteleg de ce o persoana care e c/c/a de
2 ani de zile nu ar putea.
Si atunci, va propun sa separati lucrarile curente care tin de lista care va sa se redacteze prima in viitor, lucrarile privind operatiunile pe lista deja afisata si....lucrarile care se refera la listele precedente.
dar asta am facut, i-am scris sa fie inclusiv pe luna februarie, adica pe primele 4 luni.
Fixati-i termene de realizare si acordati-i sprijin
asta fac din noiembrie, dar la termenul stabilit spune ca nu a facut si daca il intreb de ce, da din umar.Ce sprijin se poate acorda unui om mandru care cand i-am aratat ca a gresit nr. de zile de penalizare la mai multe persoane si ca daca vrea ii dau evidenta mea, mi-a raspuns: n-am nevoie stiu si eu calcula, iar foaia pe care v-am dat-o era o ciorna (si sumele de pe ciorna le-a trecut in lista de plata), chiar nu stiti ce e aia o ciorna?
Nici nu ma gandesc ce s-ar intampla in situatia ca nu doreste sa colaboreze sau face pe prostu-n papusoi!.
De fapt asta face din noiembrie si pana sambata trecuta de cand nu m-am mai intalnit cu el.
@adriantot
Spuneti ca presedintele a acceptat... Concret adunarea generala va ales ori presedintele va angajat ca cenzor?
e normal sa-l intreb pe presedinte daca convoaca comitetul executiv, deoarece in lege scrie:
"-comisia de cenzori poate fi convocata la cererea presedintelui sau de catre jumatate +1 proprietari"
asa ca expresia "sa prezinte cenzorului urmatoarele evidente:" este putin exagerata.
mie mi se pare echivalenta cu expresia folosita de elga50: "cenzorul trebuie sa vada".
-situatia prezentata de dvs e ceva ireal pentru mine, eu pot vedea de 2 ori pe saptamana chitantierul si registrul rol si daca insist vreo 2 saptamani poate am acces la registru casa si dosarul cu toate facturile de la inceputul asociatiei(e atat de gros ca deja pe martie si aprilie le pune neperforate si pot zbura daca nu esti atent cand tii dosarul in mana
-i-am cerut sa separe cele din lunile noiembrie si decembrie si sa le arhiveze, dar mi-a raspuns: nu e nevoie
poate fi ajutat de cenzor (care trebuie sa le stie pe toate) pana cand administratorul le invata
nici ce stiu nu accepta sa ii spun, din punctul lui de vedere tot ce are el de facut este:
-
sa incaseze de la proprietari sumele cuprinse in lista de plata (unele le inregistreaza gresit, iar cand ii zic unde a gresit si ii zis sa isi noteze ca luna urmatoare sa scrie pe factura corespunzatoare persoanei respective, foarte jignit imi raspunde ca se descurca,,,,dar luna urmatoare nu corecteaza
-
sa preia facturile de la furnizori si sa le plateasca la banca (neaparat in ultima zi de scadenta si la electrocentrale sume de genul 11000 RON in numerar pe o singura chitanta)
-
sa intocmeasca lista de plata (fara sa completeze rubricile cu restantieri la platile lunii anterioare sau la fondul de rulment
-sa-i dea presedintelui bani pentru a fi renumerate tertele persoane care au lucrat temporar pentru asociatie
-sa intocmeasca statul de plata
(pana sambata trecuta nu a reusit sa il faca cel pe luna martie, dar a platit taxele catre buget; la cenzor si presedinte nu a calculat impozit cu toate ca ambii au alte locuri de munca)
-sa plateasca taxele la primarie
pentru ca sa fac Situatia soldurilor de activ si pasiv pe ianuarie si februarie a trebuit sa ma tot rog de el sa-mi dea cate un registru ca vreo situatie centralizatoare nici vorba.
-din felul cum v-ati exprimat parca eu as fi o tirana si el omul serios pe care eu il persecut.