as vrea sa precizez ceva: la constituirea asociatiei am acceptat sa mers pentru semnaturi cu conditia sa pot vedea toate actele (daca nu era sotul pana la urma cenzor si as fi vazut haosul care e, ca administratorul nu are nici o evidenta as fi mers la cenzor sa ii cer sa-mi arate evidentele).
Dupa 3 saptamani de la constituire a acceptat sotul functia si din acel moment vreau sa stiu care sunt atributiile cenzorului (in art 33 din legea 230/2007 actualizata la septembrie 2010 consider ca sunt prezentate vag pentru cineva care nu lucreaza in domeniu, dar are studii)
Va multumesc ca m-ati ajutat pana acum e ca si cum ati fost invatatorii mei si acum am absolvit clasa a IV. Chiar daca veti inceta sa ma ajutati in continuare, eu nu am sa ma opresc, indiferent la cate usi inchise voi bate, pana cand nu voi afla fiecare atributiune a unei persoane renumerata din asociatie conform carei legi/articol/paragraf s-a stabilit.
Si asta nu pentru ca am ceva cu cineva din asociatie, dar am ajuns la concluzia ca daca nu isi indeplinesc toti atibutiunile e haos in asociatie si fiecare avem nevoie da nervii nostri cat mai integri pentru ca suntem sotii/soti(pentru perechea noastra), parinti(pentru copii nostrii), copii(pentru cei care ne-au dat viata), persoane incadrate pentru alte munci-deci avem si alte atributiuni
@elga50&adriantot
cand am citit altadata legea a fost prea multa informatie ca sa o inteleg toata deodata.Am omis articolul:
"Pentru activitatea de administrare tehnica, de contabilitate si casierie, asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile..."
Ce este c/c/a?
casier/contabil/administrator, pe care de acum il voi numi simplu administrator
Restantele sunt in fisele fiecarui proprietar si pe listele de plata, in registrele de fonduri.
am precizat in posturile anterioare, nu are fise, pentru fiecare proprietar,
pe listele de plata nu apar restantierii (pentru ca nu calculeaza sumele datorate),
nu are registru pentru restantieri.
Daca ii cer evidenta restantierilor pentru o luna anume imi da registru de rol sa adun eu sumele restante si are un scris ca 1 cu 2 si cu 3 la el seamana si trebuie sa verific chitantierul ca sa vad daca suma inscrisa ca platita este corecta .
Am gasit diferente de 0,05, alta data de 0,6, alteori o diferenta de la ajutorul de incalzire de 24,87 si uite asa pentru sume infime stateam zile intregi ca sa vad de ce nu exista egalitate intre activ si pasiv.
Conform legislatiei din comitetul executiv fac parte doar membrii comitetului executiv. Comisia de cenzori are alti membri si-acestia nu fac parte din comitetul executiv. Cenzorul ales sau angajat nu face parte din comitetul executiv.
conform Legii 230/2007 actualizata la septembrie 2010 in Cap IV art.21 este precizat:
"la adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor"
Daca cunoasteti o lege sau o ordonanta care abroga acest articol va rog sa imi spuneti si mie.
discutati cu administratorul si cu presedintele si stabiliti ca toate documentele sa ramana in permanenta in sediul asociatiei si nu acasa la administrator, la presedinte sau la cenzor
fara drept de apel din partea cenzorului, administratorul a hotarat ca tot ce e legat de asociatie(mai putin motocoasa, pe care a lasat-o la asociatie dar nici dupa 2 saptamani de la cumparare nu a stabilit cine raspunde de ea)ramane la el acasa, dar ca (teoretic) pot sa i le solicit oricand.