avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea unui salariu mediu pe societate la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea unui salariu mediu pe societate la nastere

Buna ziua,

M-ar interesa daca mai este valabila si in baza carei legii acordarea unui salariu mediu pe societate salariatei care naste in decursul anului 2012.
Inainte se putea aplica prevederile art.51 lit.a Contract Colectiv de Munca la Nivel national 2010-2014, dar acum se spune ca nu mai este valabil.
Am doua salariate in situatia asta si nu stiu cum sa procedez sa le acord sau nu, nu vreau sa faca vreo sesizare.

Multumesc, anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 1 Mai 2012
Le acordati doar in cazul in care in unitatea dvs. exista un contract colectiv de munca valabil care prevede acest fapt,sau exista o prevedere interna de aceasta natura.
Care este obiectul principal de activitate al angajatorului , intrucat exista posibilitatea aplicarii unui ccm la nivel de ramura de activitare care este inca in vigoare si are o astfel de prevedere ? ... nu exista niciun CCMN 2010-2014.
Fostul CCMN a incetat sa-si mai produca efecte la data de 01.01.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate oanacarlan oanacarlan Buna dimineata!Va rog sa-mi spuneti daca se mai acorda un salariu mediu pe unitate!V-am trimis ce am gasit referitor la acest drept.Va multumesc! După ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti pentru mamele care au nascut lucialuca lucialuca Buna ziua! Care sunt drepturile banesti de care beneficiaza o femeie care a nascut, fiind angajata intr-o unitate de stat (spital), in afara de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)