avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua

ma numesc mihaela rada sunt casatorita de 10 ani, iar sotul meu vrea sa divortam(fara a avea un motiv bine intemeiat)dar datorita numeroaselor jicniri si certuri am fost de acord sa depuna cererea sau actiunea pentru instanta cu motivul ,,de comun acord divortul,,.O alta este problema-avem o fetita de trei ani iar eu vreau ca fetita sa locuiasca cu mine, iar dupa divort sa se vada cu tatal ei in urma unui program bine stabilit.Va rog sa-mi spune-ti cum ar fii mai bine de stabilit acest program.
Cel mai recent răspuns: susumihaela , utilizator 12:43, 7 Mai 2012
Programul il stabiliti de comun acord, nu se stabileste de catre instanta unilateral un program de vizitare, asta pentru ca este custodie comuna.

Deci instanta le va da parintilor niste planuri parentale care trebuiesc completate de parinti dupa cum se inteleg si instanta va decide in consecinta, daca este in interesul superior al copilului.

Trebuie sa ganditi din perspectiva interesului superior al copilului, nu al parintilor. Instanta va decide ce este cel mai bine pentru copil, adica sa ii aiba pe ambii parinti aproape in masura egala de timp.
Instanta stabileste dupa cum considera ea daca partile nu se inteleg.
Nu prea se practica mai deloc chestiutea referitoare la timp egal...vis a vis de copil...in lipsa unei intelegeri...
Eu ma refeream la situatia cand exista intelegere. Aici pare a exista o intelegere intre soti, ceea ce este bine pentru copil
Si referitor la intelegere instantele pot fi imprevizibile.
Inca nu s-a cristalizat o practica judiciara.
Sunt instante care nu cred ca au inteles legea.
Sunt si instante care au inteles legea.
In general avocatii trebuie sa aiba un rol activ in astfel de situatii...insa nu prea exista avocati in astfel de situatii...
Va dura destul de mult pana sa se cristalizeze practica judiciara in astfel de conditii...dupa parerea mea...
buna ziua, va multumesc pentru raspunsurile pe care le-am primit de la dumneavoastra.am incercat sa discut cu sotul meu referitor la acest lucru dar momentan aceasta problema a zis ca-l intereseaza mai putin .acum cu o alta problema ma preseaza foarte mult si anume ca noi impreuna avem un apartament pentru care a trebuit acum 10 ani de zile cand ne-am casatorit sa dam o suma f.mare de bani(am despagubit pe fratele lui)numai ca acum ar vrea ca acest apartament sa-l donam prin curatela fiicei noastre.credeti ca este bine sa accept acest lucru?nu voi avea neplaceri pe viitor acceptand acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna copil anca28 anca28 Mama ecuadorianca stabilita acum in Spania-are carte verde, fetita de 7ani este cu ea de cateva luni.Fetita este cetatean roman ca si tatal.Casatoria celor 2 ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Pot schimba custodia comuna poterasu poterasu Buna seara, am o fetita de 5 ani jumate si o cresc singura de la 3 ani. La divort judecatoarea ne-a oferit custodie comuna dar el a plecat in strainatate si a ... (vezi toată discuția)