avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ce taxe auto plateste o persoana care revine definitiv ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ce taxe auto plateste o persoana care revine definitiv in tara cu masina proprie, inmatriculata acolo ?

O ruda se reintoacre in Romania dupa 20 de ani de lucru (legal) in Germania. Si-a trimis acasa o mare parte din lucruri si acum a mai ramas sa vina cu masina proprietate personala pe care o are de cativa ani buni si are platite taxele pentru ea la zi. Ce se va intampla cu taxa auto in momentul cand ajunge aici ? O sa plateasca ca si romanii care isi cumpara masinile din afara ? Este mai bine sa o vanda inainte sa plece de acolo ? Mentionez ca are cetatenie dubla.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristinaruxanda , utilizator 21:19, 19 Mai 2012
Va plati aceeasi taxa ca oricare roman .Legea nu prevede vre-un avantaj daca cu acelasi proprietar masina se inmatriculeaza din UE in Romania.
Este decizia personala daca sa o vanda acolo unui german ,sau sa o pastreze si sa o inmatriculeze in Romania pe numele lui. Exista totusi posibilitatea inmatricularii in Romania fara plata taxei printr-o actiune in instanata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto nicu100 nicu100 am cumparat un autoturism nou in 2011 se poate recupera taxa auto va multumesc (vezi toată discuția)
Masina vanduta nu o pot scoate de la impozit. Mihai1081 Mihai1081 Buna ziua. Anul acesta in februarie am venit din Germania in concediu in Romania cu un autoturism proprietate personala inregistrat in Germania cu toate taxele ... (vezi toată discuția)
Taxa de inmatriculare auto niculescuelena niculescuelena buna ziua, as dori sa va intreb daca platesc taxa de inmatriculare auto avand o masina inmatriculata in spania. mentionez ca am un handicap accentuat (nu ... (vezi toată discuția)