avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot sa fac daca o cerere a fost transmisa prin fax ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot sa fac daca o cerere a fost transmisa prin fax de doua ori si s-au constituit doua dosare distincte?

Spuneti-mi va rog ce se intampla daca din gresala de transmitere prin fax au aparut 2 cereri, respectiv 2 dosare cu 2 termene diferite.
In instanta la primul dosar s-a cerut judecarea la termenul celui de-al doilea dosar?
Este corect,
?
Ce pot pierde in calitate de reclamant in acest caz?
Daca se cunoaste numarul completului, ar fi bine sa fie consemnat si acesta pe documentele transmise prin fax. Fiti fara grija, documentele, odata primite de functionarii instantei, ajung acolo unde trebuie (de foarte multe ori, chiar in situatia in care termenul este chiar in ziua trimiterii).
Sesizarea instantei de judecata prin fax constituie o problema, iar trimiterea prin fax a unor cereri ulterioare constituie o alta problema.
Asadar, sunt cereri care se pot trimite prin fax si cereri de chemare in judecata care nu se pot trimite prin fax deoarece lipsa persoanei la termen poate duce la respingerea actiunii.
La fel este situatia si in ceea ce priveste declararea apelului sau a recursului.Acestea nu se trimit prin fax deoarece exista riscul iminent sa nu fie luate in seama.

De asemenea, trimiterea unor inscrisuri prin fax poate genera alte probleme juridice deoarece nu se poate face mentiune ,,conform cu originalul" in mod corespunzator prin fax.

In cazul expus de Carturarul, inscrisurile se pot trimite prin fax, iar la termen sa se faca in sedinta publica mentiunea ,,conform cu originalul".
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sesizarea instantei de judecata prin modalitatea transmiterii actelor prin fax NU constituie absolut nici o problema, ca de aceea au instantele nr. de fax, doar nu este pentru decor.;)
Nu are nici o relevanta lipsa persoanei la termenul de judecata, pentru ca persoana poate lipsi chiar daca a primit citatie, referitor la transmiterea actelor prin fax.
Eu am precizat ca am trimis acte la Curtea de Apel (recursuri, contestatii in anulare) si au fost acceptate, fara a se face mentiunea la termen "conform cu originalul".
Posibil sa traim in lumi paralele, intr-o tara paralela (doar trece paralela 45 prin Romania), astfel ca o mica parte dintre instante nu cunosc rolul lor activ si nici modalitatile de depunere a actelor, care se poate face direct prin registratura instantei, prin posta, cat si prin fax.
Sa speram ca nu este asa cum spune domnul avocat, pentru ca in acest caz nu mai putem trimite acte catre instante, nici prin metoda "posta romana", pentru ca nu putem face dovada "conform cu originalul":-/
Intrarile si iesirile prin serviciul fax sunt contorizate, deci nu se poate invoca lipsa actelor transmise prin fax.
Eu in general dau sfaturile in asa fel incat daca cineva nu poate catiga un proces in astfel de conditii il sfatuiesc sa nu incerce.

Si cand spun asa ceva este sigur daca se nimereste sa se judece cu mine si nu se incadreaza pe mesajul anterior va pierde...
Si cum poate pierde si daca intalneste alt avocat care sa ridice probleme este bine a se avea in vedere ceea ce am aratat.

Insa, fiecare face cum considera in functie de noroc...
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
@avocat_lascoschi@yahoo.com & Zocor

Toata lumea a inteles opiniile dvs. prin urmare nu este necesar sa le repetati la nesfarsit. Daca aveti ceva nou de spus, interventiile sunt binevenite. Daca nu, va opriti aici.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A certifica pentru conformitate cu originalul, sub sanctiunea anularii cererii, inscrisurile depuse in sustinerea acesteia addi68 addi68 Am un dosar la instanta de contencios administrativ pentru contestare eliberare din functie. Am primit o comunicare din partea instantei sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate completa un dosar ? noiklosa noiklosa Buna ziua, Am de depus niste acte la un dosar al unui prieten pe care il reprezint in instanta, el fiind plecat definitiv din Romania. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Dosar inregistrat de doua ori. se cere conexarea ? calin_andrei calin_andrei Dragii mei, Am patit asa: castig dosarul in fond si debitorul face cerere in anulare ([i]OUG 119/2007[/i]). Dar cum o face.. trimite actiunea prin fax la ... (vezi toată discuția)