avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce se intampla cu un proces comercial care a fost ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce se intampla cu un proces comercial care a fost suspendat in 2005?

la detalii este trecut "ÎN TEMEIUL ART. 42 DIN LEGEA NR. 64/1995 SUSPENDÃ JUDECATA CAUZEI. CU RECURS. PRONUNŢATÃ ÎN ªEDINŢÃ PUBLICÃ.".Vreau sa stiu daca in acaesti ani nu s-a mai intamplat nimic ce se intampla cu dosaru ? Stiu ca dupa 3 ani se prescrie , este adevarat?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: zoi , utilizator 15:30, 15 Decembrie 2008
perimarea este sanctiunea care intervine pentru lasarea in nelucrare a unei cauze timp de 1 an in materie civila sau 6 luni in materie comerciala... lasare in nelucrare care se datoreaza culpei partii.

Si n-as fi atat de sigura ca acesta cauza e perimata. Suspendarea (legala de drept si nu din vina cuiva) a fost dispusa in temeiul art 42 din fosta legea a reorganizarii judiciare si a falimentului, pentru ca s-a deschis procedura prevazuta de acea lege impotriva debitorului. Pai cauza asta sta in nelucrare, dar oare sta din vina cuiva !? Trebuie stiut ce s-a intamplat cu procedura aceea...
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
romascanu, moderator
ce calitate aveati in dosar?
Recurent
A operat prescriptia daca datoria este mai veche de 3 ani.Debitorul a scapat de obligatia juridica de a achita datoria.

avocat Claudiu Lascoschi
recurent......... erati debitor sau creditor la judecarea in fond a litigiului?

Alte discuții în legătură

Exceptia de perimare monica_ka monica_ka Am primit o citatie in vederea discutarii exceptiei de perimare.....ma poate lamuri cineva despre ce e vorba. Multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Suspendare proces de divort! corinuta corinuta Care sunt conditiile? Cum se procedeaza si cat dureza termenul maxim de suspendare? (vezi toată discuția)
suspendarea cauzei conform art. 155 ind. 1 c.p.c. egkertsou egkertsou Buna ziua . As dori sa stiu care este termenul de valabilitate a suspendarii,respectiv dupa ce perioada se perimeaza cauza. De asemenea in cazul perimarii ... (vezi toată discuția)